8. 12. 2021

Velenjčani koledarsko leto na evropski sceni sklenili s porazom

Velenje Gorenje je tekmi 6. kroga evropske lige izgubili proti švedskemu Sävehofu z 31:35 (15:16) ter zabeležilo četrti evropski poraz v sezoni. Skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini se bo nadaljeval februarja prihodnje leto.

EVROPSKA LIGA, 6. KROG:RK GORENJE VELENJE : IK SÄVEHOF 31:34 (15:16)
Gorenje Velenje: Verboten, Taletović, Haseljić 2, Tajnik 2, Pajt 9 (6), Velić, Starc, Drobež 3, Sokolič 3, Šiško, Grmšek 2, Slatinek Jovičić 3, Mlivić, Predović, Kavčič 7, Ravnikar.


Velenjska zasedba po šestih odigranih tekmah trenutno zaseda peto mesto v skupini C. Slovenski prvak je pred torkovo tekmo premagal hrvaške Nexe Našice in igral neodločeno s francoskim Paucem, v obračunih proti nemškemu Magdeburgu, španski La Rioji in Nexeju pa je ostal praznih rok. 

Trener Velenjčanov, Zoran Jovičić, na tokratni tekmi v Rdeči dvorani ni mogel računati na tri pomembne člene v svoji verigi, njegovi zdesetkani izbranci pa v odsotnosti Matica Verdineka, Aljaža Panjtarja in Davida Miklavčiča niso bili kos tekmecem sedemkratnim švedskim prvakom iz predmestja Göteborga. 

Velenjčani so bili večji del tekme v zaostanku, do 54. minute, ko je Aleks Kavčič znižal na 29:30, pa so kljubovali Skandinavcem. V prelomnih trenutkih dvoboja so slovenski prvaki naredili nekaj usodnih napak, po zaostanku treh golov (30:33) v 57. minuti pa je bilo bolj ali manj jasno, da bodo v svojem hramu ostali brez točk. V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj uspešen Kenan Pajt z devetimi goli, dva manj je dosegel Aleks Kavčič

Skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini se bo nadaljeval prihodnje leto, velenjska ekipa bo na prvem dvoboju po januarskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 15. februarja gostovala v Magdeburgu.

IZJAVI PO TEKMI

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Za nami je zahtevna tekma. Zaradi tega ritma, ki ga imamo v zadnjem mesecu, je bila ekipa zdesetkana. Kljub temu vsi igralci, ki igrajo, dajejo vse od sebe. Tokrat se je video, da energija ni bila na pravi ravni. Ampak mi gremo naprej. Celotno tekmo smo želeli predvsem strniti obrambo, kar pa nam ni uspelo. Čestitke ekipi Sävehofa za zmago in borbo."

Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja:
"Energija res ni bila prava, ampak celotno tekmo smo se borili in si izjemno želeli preobrata in zmage. Tokrat smo bili slabi v obrambi, v napadu smo odigrali dobro in dosegali dobre zadetke. Čestitke Sävehofu za zmago. Mi moramo dvigniti glave in se osredotočiti na naslednjo tekmo."