11. 12. 2021

Zagorjanke boljše od Velenjčank, Koprčanke ostajajo neporažene

Sobotna obračuna v 1. ženski rokometni ligi sta se končala z zmagama Zagorjank in Koprčank.

Ekipa Zagorja je na gostovanju v velenjski Rdeči dvorani zabeležila zmago proti gostiteljicam. Tekma se je končala z rezultatom 24:22 v korist izbrank Aleša Filipčiča. Na drugem obračunu v Kopru pa so gostiteljice s končnim rezultatom 25:23 premagale zasedbo Branika Maribora.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG:

sobota, 11. decembra:
ŽRK VELENJE : RŽK ZAGORJE 22:24 (13:16)
Ferenc (2) in Priteržnik (3) po 5; Žerko 10 (2), Nikolič 5 (1).

Obračun v Velenju so bolje odprle gostiteljice. V 15. minuti so po zadetku Ane Jeras povedle za tri gole (8:5), nato pa je sledil niz Zagorjank 4:0. Gostje so prednost držale vse do konca prvega polčasa in jo še povečale. Po 30 minutah igre so vodile za tri gole (16:13).
Drugi del obračuna ni prinesel sprememb. Zagorjanke so si z delnim izidom 4:1 priigrale še ugodnejšo prednost, ki je vse do konca niso izpustile iz rok. V zaključku tekme so imele sicer nekaj težav v napadu, saj je v 54. minuti zadnjič zadela Jaša Vrbnjak (26:20). Izbrankam Snežane Rodič se je uspelo približati na dva zadetka zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Rezultat je ob koncu tekme znašal 26:24 v korist gostujočih rokometašic.
Strelsko najučinkovitejši v zasedbi domačih sta bili Nastja Ferenc in Nika Priteržnik s po petimi zadetki, za zmagovalke pa jih je deset prispevala Lucija Žerko.
Velenjčanke in Zagorjanke se bodo pomerile tudi v 11. krogu 1. ženske rokometne lige.

IZJAVI PO TEKMI

Ljiljana Simič, rokometašica Velenja:
"Tekmo smo dobro odprle, nato pa smo izgubile osredotočenost. Na koncu smo znova strnile obrambo in dosegle nekaj lahkih zadetkov, vendar pa nam je za preobrat zmanjkalo časa."

Lucija Žerko, rokometašica Zagorja:
"Zelo sem ponosna na ekipo. Borile smo se od prve do zadnje minute, kar je bil naš cilj. Prišle smo do zasluženih dveh točk."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 9. KROG:

sobota, 11. decembra:
ŽURD KOPER : ŽRK BRANIK MARIBOR 25:23 (12:11)
Vatovec 10 (1), Prašelj 4; Urbančič 7, Marčič in Rozman (1) po 4.

Tekmo v Kopru so favorizirane gostiteljice odprle bolje. V prednosti so bile večji del prvega polčasa, a od tekmic iz Maribora se niso uspele odlepiti. Največ so Koprčanke vodile za dva zadetka, na odmor pa so odšle z minimalno prednostjo (12:11).
V drugem delu obračuna so rokometašice Branika Maribora rezultat obrnile. V 38. minuti so po zadetku Aleše Franc povedle s 15:14. V nadaljevanju sta ekipi prikazali izenačeno predstavo. Deset minut pred koncem so gostiteljice vodile za dva gola (21:19), nato pa prednosti niso več izpustile iz rok. Na koncu so se s 25:23 veselile devete zmage v tej sezoni 1. ženske rokometne lige in tako ostajajo neporažene.
Najboljša strelka v primorski zasedbi je bila Karin Vatovec z desetimi zadetki, na drugi strani je tri manj dosegla Urša Urbančič.
V desetem krogu bodo Koprčanke gostovale pri Olimpiji, Mariborčanke pa bodo gostile ekipo Save Kranja.

IZJAVI PO TEKMI

Nikolina Babič, rokometašica Kopra:
"Tekma je bila napeta vseh 60 minut. Začele smo po željah, vendar pa smo celoten obračun nihale. Proti koncu smo se zbrale in dvoboj uspešno pripeljale do konca."

Alen Mihalj, trener Branika Maribora:
"Za nami je zahtevna tekma v Kopru. Upali smo, da bodo imele tekmice slab dan, a se je ponovil obračun iz Maribora. Glede na število poškodb smo veseli, da smo dosegli takšen rezultat. Čestitke ekipi Kopra."

Že odigrano:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG:

ponedeljek, 13. septembra:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK KRIM MERCATOR 25:40 (12:15)
ŽRK PTUJ : ŽRK TRGO ABC IZOLA 24:26 (11:13)

sobota, 18. septembra:
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 25:25 (13:13)
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRD LITIJA 27:37 (13:16)

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 9. KROG:

sobota, 20. novembra:
RK SAVA KRANJ : ŠDRŠ VRHNIKA 30:25 (18:13)
RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA 25:25 (12:10)