21. 6. 2022

Maribor Branik predstavil dve okrepitvi

Maribor Branim je predstavil dve okrepitvi za sezono 2022/23. V štajersko prestolnico se selita Tilen Grobelnik in Teo Jezernik.

22-letni Grobelnik je v zadnjih treh sezonah nosil dres Slovenj Gradca 2011 in nase opozarjal z uspešnimi predstavami. Produkt velenjske akademije se najbolje znajde na položaju srednjega zunanjega. V članskem rokometu je v dresu Gorenja Velenja debitiral že v sezoni 2017/18, ko je na tekmi 1/16 finala Pokala Slovenije dosegel tudi dva zadetka. Z Mariborčani se sklenil enoletno sodelovanje.

Tilen Grobelnik, okrepitev Maribora Branika:
»Vesel sem, da bom lahko v sezoni 2022/23 igral za ekipo Maribora Branika. Veselim se ponovnega snidenja s soigralci, ki jih že poznam, veselim pa se tudi vseh novih. Želim si, da bomo kot ekipa napredovali ter dosegali želene rezultate, ki si jih bo vodstvo zastavilo na pred začetkom sezone.«

21-letni Jezernik pa je produkt celjske rokometne šole, ki se je v Ligi NLB prvič predstavil v sezoni 2018/19. Sezono kasneje je za Dobovo odigral 19 tekem in nase opozoril z 52 goli. V zadnji sezoni je nosil dres Slovenj Gradca 2011 in tekmovalno leto sklenil s 26 odigranimi ligaškimi tekmami ter 78 zadetki. Jezernik je svoj talent vedno kazal tudi v mlajših kategorijah slovenskih reprezentanc.

Teo Jezernik, okrepitev Maribora Branika:
"Za Maribor Branik sem se odločil predvsem zaradi mišljenja, da lahko s pomočjo strokovnega štaba z Luko Žvižejem na čelu in soigralcev svojo igro dvignem na še višjo raven, kar vem, da mi bo pomagalo v nadaljevanju kariere. Vsako tekmo želim pokazati, česa sem zmožen, igro pa želim iz tekme v tekmo stopnjevati. Navijači lahko od mene pričakujejo borbo na vsakem obračunu od prve do zadnje minute. S ponosom bom branil barve Maribora Branika.«