1. 7. 2022

Rusinja Dimitrijeva okrepila krimovke

Ekipa ženskega rokometnega kluba Krim Mercator je pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23 predstavila okrepitev. Iz Moskve se je na enoletno posojo v slovensko prestolnico pridružila Darja Dmitrijeva, ki je minuli dve leti nosila dres tamkajšnjega CSKA.


Šestindvajsetletna ruska reprezentantka je največji uspeh v karieri dosegla na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru, ko je z izbrano vrsto osvojila zlato kolajno, izbrana pa je bila tudi v najboljšo ekipo tekmovanja na položaju srednje zunanje igralke. Na igrah v Tokiu je bila članica ekipe ruskega olimpijskega komiteja, ki je osvojila srebro.


Darja Dmitrijeva je že v mladih letih opozorila nase. Priznani rokometni portal Handball Planet ji je v sezoni 2014/15 podelil naziv najboljše mlade rokometašice ter najboljše mlade organizatorke igre. Srednja zunanja igralka je članske izkušnje začela nabirati v Dinamu iz Volgograda, s katerim je trikrat osvojila rusko superligo, kasneje pa se je preselila v Lado Togliatti, zadnji dve sezoni pa je branila barve moskovskega CSKA-ja.


Nekajkrat se je pomerila tudi z rokometašicami Krima Mercatorja, nazadnje v sezoni 2020/21. Na povratnem obračunu play-offa lige prvakinj med Moskovčankami in Ljubljančankami je za svojo ekipo dosegla sedem golov in ji tako priigrala napredovanje, v prihodnji sezoni pa bo visoka mesta v Evropi lovila prav s takratnimi tekmicami.


"Hvaležna sem, da bom zaigrala v Krimu Mercatorju. Odločitev o selitvi je bila zame pomembna in zato toliko bolj zahtevna. Posvetovala sem se z družino in se na koncu odločila za Slovenijo, saj mi je všeč miselnost kluba, hkrati pa mi je blizu njihov način igre," je bila zadovoljna Darja Dmitrijeva.


Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator, pa je poudarila: "Izjemno veseli smo, da se je Darja kljub številnim ponudbam evropskih velikanov odločila kariero nadaljevati v Krimu Mercatorju. To je le še eno priznanje in pokazatelj, da je naše ime cenjeno v evropskem rokometu. Prepričani smo, da lahko skupaj dosežemo najvišje tekmovalne cilje."