9. 9. 2022

Blagotinšek predčasno v Nemčijo

Slovenski reprezentančni orjak Blaž Blagotinšek po dobrih šestih letih zapušča vrste madžarskega Veszprema, s katerim je imel sklenjeno sodelovanje do konca te sezone. Slednjo bo nadaljeval v Nemčiji, kjer je okrepil zasedbo Frish auf Göppingen.

Krožni napadalec bo v petouvrščenem moštvu minule sezone nemške Bundeslige zamenjal Vida Poteka, ki je z igrišč odsoten zaradi poškodbe rame. Njegov soigralec bo tudi Jaka Malus.

S selitvijo v Göppingen bo Blagotinšek imel nekoliko več časa za privajanje na nemški rokomet, saj je že pred časom sklenil triletno sodelovanje s Flensburgom, ki bo začelo veljati poleti 2023. Frish bo za 202 centimetra visokega rokometaša šele drugi klub onkraj slovenskih meja. Športno pot je začel v Celju, od koder se je leta 2016 podal na Madžarsko. Z Veszpremom je osvojil dva naslova madžarskega prvaka ter štiri tamkajšnje pokalne lovorike. Štirikrat je z njim nastopil na finalnem turnirju najboljše četverice Lige prvakov in po enkrat osvojil drugo ter tretje mesto.

Za slovensko reprezentanco je debitiral pred 10 leti, ko je bil komaj polnoleten. Do danes je zbral 108 nastopov, na katerih je zabil 199 zadetkov. Največji uspeh z izbrano vrsto je dosegel leta 2017, ko je na svetovnem prvenstvu v Franciji Slovenija segla do brona.