23. 9. 2022

Za uvod v tretji krog dve točki Novomeščanom, Ribničanom in Trebanjcem

Tretji krog Lige NLB so v petek z zmagami odprli rokometaši Krke, Rika Ribnice in Trima Trebnjega. Novomeščani so doma gostili ekipo Krškega in jo ugnali z 29:23, Ribničani so gostovali v Ljubljani in bili od zasedbe LL Grosista Slovana boljši s 35:31, Trebanjci pa so za tretjo zaporedno zmago premagali Škofjeločane. Končni izid tekme je znašal 30:25.

V soboto bodo na sporedu dvoboji med Koprčani in Mariborčani, Ormožani in Slovenjgradčani ter Dobovčani in Ivančnogoričani, v nedeljo pa sledi še derbi med Velenjčani in Celjani.

LIGA NLB, 3. KROG

Petek, 23. septembra
MRK KRKA : RK KRŠKO 29:23 (16:11)
Knavs 7 (3), Majstrović 5; Glaser 6 (4), Sintič 4.

Igralec tekme: Jure Blaževič (MRK Krka)


V Novem mestu sta se srečali ekipi, ki sta bili še brez točke. Krka je doslej igrala le eno tekmo in jo tesno izgubila, Krško pa je bilo celo na zadnjem mestu z dvema porazoma in z razliko v zadetkih že -21. Vloga favorita je bila na domači strani, to pa so gostitelji tudi upravičili. Krčani so sicer dobro začeli tekmo in večkrat vodili tudi za dva zadetka, nazadnje so bili v ospredju pri 9:8. Nato so Novomeščani naredili delni izid 5:0 in pobegnili na 13:9. Do konca polčasa so gostitelji še za zadetek povečali prednost. Uvod drugega dela je bil v znamenju domačinov, ki so pobegnili tudi za sedem zadetkov ter tekmece držali na varni razdalji. Zmagovalec dvoboja je bil tako odločen že precej pred koncem srečanja, na katerem so rokometaši Krke vodili za največ osem golov.
Pri domačih je bil najboljši strelec Uroš Knavs s sedmimi goli, pri gostih je enega manj dosegel Patrik Glaser.
Krka bo v prihodnjem krogu gostila Jeruzalem Ormož, Krško pa Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI

Jure Blaževič, vratar Krke: "Tekma je bila zelo nervozna, saj smo vedeli, da prihaja zelo kakovosten tekmec, ki nam je vsilil svojo igro. Mi smo se sicer dobro odzvali in tekmo srečno pripeljali do konca."

Marko Sintič, rokometaš Krškega: "Vedeli smo, da bomo težko parirali kakovostnejši ekipi Krke. Mislim, da nam manjka še kakšen rokometaš. Borili se bomo tudi v bodoče po svojih močeh, šli bomo tekmo po tekmo. Sicer pa smo v prvem polčasu izgubili veliko žog, v drugem delu pa nam je Krka ušla na preveliko razliko in tako zasluženo zmagala. Upam, da bomo že na naslednjem obračunu z Urbanscape Loko dobili tako želene točke v Ligi NLB."

RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA 30:25 (16:11)
Radojković 7, Glavaš 6 (4); Jesenko 7 (1), Mali 5.

Igralec tekme: Mihajlo Radojković (RK Trimo Trebnje)


V obračunu ekip, ki v prvih dveh krogih nista doživeli poraza, so bili danes prepričljivo boljši Trebanjci in so s tretjim parom točk ostali na vrhu lestvice. Le na začetku so gostje povedli in bili zraven do 3:3, potem pa so gostitelji pobegnili in večji del prvega polčasa ohranjali razliko treh ali štirih zadetkov. Tik pred polčasom so jo povečali na pet, v nadaljevanju pa ostali na približno enakih obratih. Razlika se je počasi, a vztrajno povečevala, tako so igralci Trima deset minut pred koncem vodili za osem zadetkov (24:16), do konca pa nato lahko tudi nekoliko spustili ritem, a tekmecem na manj kot pet golov niso dovolili.
Pri zmagovalni ekipi je največ golov, sedem, dosegel Mihajlo Radojković, enega manj pa Filip Glavaš. Pri gostih pa je bil najbolj učinkovit prav tako s sedmimi goli Matevž Jesenko.
V naslednjem krogu bodo Trebanjci igrali v Ivančni Gorici, Škofjeločani bodo gostovali pri Krki.

IZJAVA PO TEKMI

Mihajlo Radojković, rokometaš Trima Trebnjega: "Čestitke ekipi za borbo od prve sekunde. Tekmo smo imeli ves čas pod nadzorom. Gremo dalje, v nove tekme in nove zmage. Zahvalil bi se tudi navijačem, ki so na prvi domači tekmi v sezoni naredili odlično vzdušje. To nas je še dodatno dvignilo, da smo si priigrali zmago."

RD LL GROSIST SLOVAN : RD RIKO RIBNICA 31:35 (19:18)
Tubegdžić 10 (4), Sankovič, Jakše in Ranisavljević po 4; Miličevič 6 (1), Laljek in Ljevar (1) po 5.

Igralec tekme: Aljaž Levstek (RK Riko Ribnica)


Rokometaši Rika Ribnice so prišli do druge zmage v sezoni, potem ko so v drugem polčasu poskrbeli za preobrat in zaostanek iz prvega dela spremenili v zanesljivo zmago. Na začetku je bolje kazalo gostiteljem, ki so vodili večji del prvega polčasa. Priigrali so si tudi že štiri gole naskoka (15:11), toda prednosti niso znali zadržati in že ob polčasu so se gostje približali le na gol zaostanka. Nadaljevanje je bilo nato po notah gostov. Ti so takoj prevzeli pobudo in povedli, potem pa prednost počasi povečevali. Podobno kot zasedba s Kodeljevega v prvem delu je imela v nadaljevanju ekipa Rika Ribnice večinoma prednost dveh ali treh golov, prav ob koncu pa so gostje prišli še do štirih golov prednosti, kar je bila izenačena njihova največja prednost na dvoboju.
S šestimi goli je bil pri zmagovalcih najbolj učinkovit Uroš Miličevič, po pet sta jih dodala Ivan Laljek in Leon Ljevar. Pri LL Grosistu Slovanu pa je z desetimi goli izstopal Aleksa Tufegdžić.
V naslednjem krogu bodo Ribničani doma igrali z Dobovo, Slovanovci pa bodo gostovali v Mariboru.

IZJAVI PO TEKMI

Aleksa Tufegdžić, rokometaš LL Grosista Slovana: "Tekma je bila zelo zahtevna. Prvi polčas je bil dober tako v obrambi kot v napadu, kar se je odrazilo v našem vodstvu. Pred odmorom so nas tekmeci žal ujeli in drugi polčas je bil zelo izenačen. Na koncu so prevladali oni, mi pa smo našli občutek in energijo, kako igrati v naslednjih tekmah."

Aljaž Levstek, rokometaš Rika Ribnice: "Tekma mi je bila zelo dobra. V napadu in obrambi smo garali ter si prislužili zmago."
LIGA NLB, 3. KROG

Sobota, 24. septembra, ob 19.00
RD KOPER : RK MARIBOR BRANIK
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SLOVENJ GRADEC
RK DOBOVA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Nedelja, 25. septembra, ob 18.00
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 3 3 0 0 6
2 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 4
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 4
4 RD URBANSCAPE LOKA 3 2 0 1 4
5 RD RIKO RIBNICA 3 2 0 1 4
6 RK SLOVENJ GRADEC 1 1 0 0 2
7 MRK KRKA 2 1 0 1 2
8 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 0 2 0 2
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 0 1 2
10 RD KOPER 2 0 1 1 1
11 RD LL GROSIST SLOVAN 3 0 1 2 1
12 RK DOBOVA 2 0 0 2 0
13 RK MARIBOR BRANIK 2 0 0 2 0
14 RK KRŠKO 3 0 0 3 0