10. 11. 2022

V sklopu trajnostne iniciative rokometnega EP za ženske zasaditev dreves v Ljubljani

Pred osnovno šolo Mirana Jarca v Ljubljani sta ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac skupaj zasadila še zadnje, 16. drevo v sklopu trajnostne iniciative rokometnega evropskega prvenstva za ženske. Tega Slovenija skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo gosti med 4. in 20. novembrom.


Na zemljišču OŠ so posadili 16 jablan, vsaka od njih predstavlja eno reprezentanco, ki nastopa na EP, in nosi njihovo zastavo.


"Vesel sem, da ustvarjamo ne samo na športnem terenu, ampak tudi na način, da bi bil ta dogodek trajnosten in bi ostal v spominu," je dejal predsednik RZS Bobinac. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so prispevali k EP v Sloveniji.


Župan Janković je bil sicer bolj redkobeseden. Zahvalil se je za povabilo in se pošalil: "Prišel sem sadit drevo, dež sem naročil, zvečer pridem na tekmo, drugače pa je govornica podžupanja in ambasadorka rokometnega prvenstva Tjaša Ficko."


V sklopu EP so že v torek v osrednjem atriju Mestne hiše odprli tudi razstavo Ustvarjamo s srcem, na kateri so na ogled likovna dela, ki so jih ustvarili otroci v ljubljanskih šolah in vrtcih.


Slovenke bodo danes ob 18. uri v Stožicah proti Hrvaški igrale prvo tekmo glavnega dela prvenstva.