10. 1. 2022

Moška reprezentanca zaključila priprave, v torek na Madžarsko

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je sklenila priprave pred nastopom na evropskem prvenstvu. Proti Debrecenu bo slovenska zasedba odrinila v torek zjutraj.

Na Madžarskem in Slovaškem se ta teden začenja rokometno evropsko prvenstvo moških reprezentanc. Trinajstič v zgodovini se bo med evropsko elito merila tudi slovenska izbrana vrsta. Uvodna tekma izbrance selektorja Ljubomirja Vranješa čaka ta četrtek, ob 18.00, proti Severni Makedoniji.

Slovenska reprezentanca se je od 2. januarja neprekinjeno pripravljala v Zrečah, kjer je preživela tudi del priprav med 26. in 30 decembrom. Po številnih treningih in pripravljalni tekmi s Hrvaško je selektor oblikoval končni seznam potnikov na Madžarsko. Na torkovo dopoldne se bodo z avtobusom v Debrecen podali vratarji Urh Kastelic, Jože Baznik in Aljaž Panjtar, krilni rokometaši Gašper Marguč, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Tilen Sokolič, zunanji igralci Miha ZarabecBorut Mačkovšek, Nik Henigman, Staš Skube, Vid Levc, Jure Dolenec, Nejc Cehte, Domen Makuc in Matic Grošelj ter krožni napadalci Vid Poteko, Matic Suholežnik in Blaž Blagotinšek. Kot zadnji se je od reprezentančnih soigralcev poslovil Rok Ovniček, ki se spopada z natrgano mišico v predelu ramena.

Reprezentanca Slovenije se bo v skupinskem delu tekmovanja predstavila v Debrecenu, v primeru uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja pa se bo preselila v Budimpešto. Po obračunu z Makedonci sledi dvoboj z Danci, dva dni za tem pa še s Črnogorci. Vse tekme bo v Sloveniji mogoče spremljati v neposrednih prenosih na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
"Pripravljalno obdobje lahko ocenim kot dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami in ostalimi okoliščinami, povezanimi z virusom Covid-19. Kljub temu sem s potekom priprav zelo zadovoljen. Zdaj moramo pozitivne stvari s treningov prinesti s seboj v Debrecen in jih pokazati na tekmah. Treningi so eno, tekme pa nekaj čisto drugega."

Blaž Blagotinšek, rokometaš slovenske reprezentance:
"Mislim, da smo opravili dobre priprave pred evropskim prvenstvom. Kljub okoliščinam smo opravili vse, kar smo si zadali in kar je selektor načrtoval, razen dveh pripravljalnih tekem z Italijo. Na prvenstvo gremo korak za korakom in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Prva tekma turnirja je zmeraj uganka. Proti Makedoncem pričakujem dober in trd obračun, saj smo se z njimi že večkrat pomerili. Neznank ni."
PRIPRAVLJALNE TEKME
Že odigrano:

Celje (dvorana Zlatorog), sreda, 29. decembra:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 33:26 (17:15)

Odpovedano:

Trbovlje (dvorana Polaj):
SLOVENIJA : ITALIJA 

Koper (arena Bonifika):
SLOVENIJA : ITALIJA

EVROPSKO PRVENSTVO
Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA : DANSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)