29. 4. 2022

Vstopnice za največji ženski športni dogodek že v prodaji!

Danska, Švedska in Srbija. To so reprezentance, ki bodo uvodoma stale nasproti slovenskim rokometašicam na novembrskem evropskem prvenstvu. Skupina C, ki jo bo gostila celjska dvorana Zlatorog, bo zahtevna, a obenem izredno atraktivna. Športni navdušenci si že lahko zagotovite prve vstopnice za največji ženski športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije.


Minuli četrtek je žreb na ljubljanskem gradu slovenskim rokometašicam dodelil prve tekmice na prvenstvu stare celine, ki ga bomo med 4. in 20. gostili tudi v Sloveniji. Izbranke Dragana Adžića na igrišču obljubljajo neumoren boj do zadnje sekunde slehernega dvoboja, vse pa bo lažje ob bučni podpori s tribun celjske dvorane Zlatorog (in kasneje, upajmo, tudi dvorane Stožice).


S petkom ob 11. uri so v prodajo prišle prve vstopnice za novembrski spektakel. V uvodni fazi si jih je mogoče zagotoviti le z nakupom posebnega paketa, ki v cenovnem razponu med 32 in 80 evrov vključuje tri dnevne vstopnice. Vse vstopnice na novembrskem evropskem prvenstvu bodo dnevne, kar pomeni, da vam bodo omogočale ogled obeh tekem na določenem prizorišču in v posameznem tekmovalnem dnevu. Organizatorji so pripravili tudi dodatne popuste na pakete vstopnic za otroke (4 do 18 let), študente, upokojence (nad 65 let) in družine (odrasla oseba in dva otroka med 4 in 18 let ali dve odrasli osebi in otrok med 4 in 18 let). Vstopnice si je mogoče zagotoviti preko platforme Eventim in Evropske rokometne zveze na spodnji povezavi.


NAKUP PAKETA VSTOPNIC ZA TEKME PRVEGA DELA

 

Že sedaj je znano, da bo dogajanje v slovenski skupini C potekalo na parne dneve. Prvi krog s tekmama med Dansko in Slovenijo ter Švedsko in Srbijo bo na sporedu v petek, 4. novembra. Drugi krog sledi v nedeljo, 6. (Srbija : Danska, Slovenija : Švedska), zadnji, tretji pa v torek, 8. novembra (Slovenija : Srbija, Danska : Švedska).


Navijači ste se že mnogokrat izkazali za osmo igralko na igrišču. V slovenskem taboru močno verjamejo, da bo tako tudi tokrat. Obračuni z olimpijskimi podprvakinjami Dankami, polfinalistkami olimpijskih iger v Tokiu, Švedinjami, in vselej neugodnimi Srbkinjami bodo dogodki, ki jih slovenski športni sladokusci enostavno ne smete zamuditi.


Žensko rokometno evropsko prvenstvo bo sicer prvič v zgodovini potekalo v treh državah. Poleg Slovenije, ki bo tekme najboljše šestnajsterice na stari celini gostila v Ljubljani (tudi finalni del tekmovanja) in Celju, se bo dogajanje odvijalo še v Severni Makedoniji (Skopje) in Črni gori (Podgorica). Iz skupin prvega dela tekmovanja bodo napredovale tri reprezentance, ki se bodo v drugem delu merile v slovenski in makedonski prestolnici. Vrhunec evropskega prvenstva z vsemi odločilnimi tekmami končnice bo gostila ljubljanska dvorana Stožice.