6. 5. 2022

Velenjčanke in Litijanke do visokih zmag na domačem terenu

Z dvema petkovima dvobojema se je začela končnica 1. ženske rokometne lige za ekipe, ki se borijo za mesta od petega do osmega.

Obe zmagi sta pripadli gostiteljicam. Velenjčanke so najprej prepričljivo premagale Zagorjanke (35:20), Litijanke pa so bile zanesljive proti Ptujčankam (31:20).

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. - 8. MESTO:

petek, 6. maja:
ŽRK VELENJE : RŽK ZAGORJE 35:20 (17:9)
Ferenc 11 (5), Kaltak 8; Golavšek 7, Kolobarić 5 (1).


Velenjčanke so obračun odločno začele. Ines Kaltak je v deseti minuti zadela za tri gole prednosti gostiteljic (6:3). Najvišjo prednost so imele prav ob koncu prvega polčasa, ko so se na odmor odpravile z osmimi goli zaloge (17:9). V drugem delu tekme so izbranke Snežane Rodič potek igre nadzorovale. V 42. minuti je Nastja Ferenc s sedmih metrov zadela za prvo dvomestno prednost gostiteljic (24:14). Tekma je bila tako odločena že pred iztekom časa.
Najboljša strelka pri domači zasedbi je bila Nastja Ferenc, ki je zadela enajstkrat, Saša Golavšek pa je za Zagorjanke mrežo zatresla sedemkrat.
Velenjčanke bodo v prihodnjem krogu gostovale na Ptuju, Zagorjanke pa bodo gostile Litijanke.

IZJAVI PO TEKMI

Nastja Ferenc, rokometašica Velenja:
"Tekmo smo začele prepričljivo. Ves čas smo se držale navodil. Zavedale smo se, da smo hitrejše in to smo izkoristile. Mislim, da smo tekmo odigrale kakovostno in na koncu zasluženo slavile zmago."

Saša Golavšek, rokometašica Zagorja:
"Na igrišču se je pokazalo, da zelo slabo treniramo, ker imamo ogromno težav s poškodbami."

ŽRD LITIJA : ŽRK PTUJ 31:20 (16:11)
Hauptman in Kogovšek po 6; Kolenko 8 (2), Rukejl 4.


Gostiteljice so si pred domačimi navijači hitro nabrale lepo prednost. V 11. minuti so jo imele pet golov, Manca Kogovšek zadela za 8:3. V nadaljevanju so se Ptujčanke sicer uspele nekoliko približati, a ne na manj kot tri gole (12:9), do odmora pa je razlika znova narasla na pet zadetkov (16:11). Drugi polčas ni prinesel sprememb v vodstvu. Litijanke so prednost le še povečale in se na koncu veselile zanesljive zmage.
Šest golov sta za zmagovalke dosegli Blažka Hauptman in Manca Kogovšek, osemkrat pa je mrežo zatresla Minea Kolenko.
V prihodnjem krogu bodo Litijanke gostovale v Zagorju, Ptujčanke pa doma pričakujejo Velenje.

IZJAVI PO TEKMI

Boštjan Kogovšek, trener Litije:
"Čestitam ekipi za pravi pristop in posledično pravo predstavo. Za lažje nadaljevanje smo si želeli zagotoviti dve točki, saj si želimo osvojiti peto mesto, kar je za nas lep uspeh. Čestitke tudi gostjam za uspešno predstavo."

Minea Kolenko, rokometašica Ptuja:
"Rezultat kaže daljšo odsotnost s parketa. Tako na treningih kot na tekmi nismo bile v polni postavi. Čestitke tekmicam za lepo predstavo, nas pa čaka še veliko dela."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (5. - 8. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRD Litija 1 1 0 0 15
2 RŽK Zagorje 1 0 0 1 13
3 ŽRK Velenje 1 1 0 0 11
4 ŽRK Ptuj 1 0 0 1 11