9. 5. 2022

Znani točni termini tekem na domačem EP

Do ženskega evropskega prvenstva, ki ga bo v Ljubljani in Celju sogostila tudi Slovenija, nas loči manj kot 180 dni. Znani so točni termini tekem slovenskih rokometašic.


Žreb pred evropskim prvenstvom je Slovenkam v skupini B namenil zahtevne tekmice. V celjski dvorani Zlatorog se bodo najprej pomerile z dvema udeleženkama polfinala lanskih olimpijskih iger v Tokiu, nazadnje pa še z reprezentanco, ki je bila boljša na decembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji.


Izbranke Dragana Adžića bodo nastope na domačem evropskem prvenstvu začele v petek, 4. novembra proti Danski. Dva dni kasneje sledi obračun s Švedinjami, v torek, 8. novembra pa se bodo srečale še s Srbkinjami. Vse tekme se bodo začele ob 18. uri.


Žensko prvenstvo stare celine bo prvič v zgodovini potekalo v treh državah. Poleg Slovenije, ki bo med 4. in 20. novembrom v Ljubljani gostila še skupino A (Norveška, Madžarska, Hrvaška in Švica), bodo boji potekali še v Skopju (skupina C; Francija, Nizozemska, Severna Makedonija) in Podgorici (skupina D; Poljska, Črna gora, Nemčija, Španija).


V drugi del tekmovanja (10.-16. november) se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake skupine. Trojici iz skupine A in B se bosta združili v ljubljanskih Stožicah, iz skupin C ter D pa v makedonski prestolnici. Vse tekme končnice (18.-20. november) z obračuni za razvrstitev od 1. do 6. mesta sledijo v Ljubljani.


V pripravah na največje žensko športno tekmovanje v zgodovini samostojne Slovenije naše rokometašice do novembra čaka še nekaj pripravljalnih tekem. V začetku junija bo izbrana vrsta gostovala na Danskem, kjer bo s tamkajšnjo reprezentanco odigrala pripravljalno tekmo in z njo trenirala, konec istega meseca bodo slovenske rokometašice v nekoliko pomlajeni zasedbi nastopile na Mediteranskih igrah v Alžiriji. Konec septembra se bo nato z Madžarsko merila v Ljubljani, tik pred evropskim prvenstvom pa še s Hrvaško v Celju.


Prve vstopnice za novembrski spektakel so že v prodaji. V uvodni fazi si jih je mogoče zagotoviti le z nakupom posebnega paketa, ki v cenovnem razponu med 32 in 80 evrov vključuje tri dnevne vstopnice za ogled tekem prvega dela. Vse vstopnice na novembrskem evropskem prvenstvu bodo dnevne, kar pomeni, da vam bodo omogočale ogled obeh tekem na določenem prizorišču in v posameznem tekmovalnem dnevu. Organizatorji so pripravili tudi dodatne popuste na pakete vstopnic za otroke (4 do 18 let), študente, upokojence (nad 65 let) in družine (odrasla oseba in dva otroka med 4 in 18 let ali dve odrasli osebi in otrok med 4 in 18 let). Vstopnice si je mogoče zagotoviti preko platforme Eventim in Evropske rokometne zveze na spodnji povezavi.


NAKUP PAKETA VSTOPNIC ZA TEKME PRVEGA DELA

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ŽENSKE (4.-20. november 2022)

PRVI DEL, SKUPINA B (Celje, dvorana Zlatorog)


1. krog, petek, 4. novembra ob 18.00:
DANSKA : SLOVENIJA


Ob 20.30:
ŠVEDSKA : SRBIJA


2. krog, nedelja, 6. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : ŠVEDSKA


Ob 20.30:
SRBIJA :  DANSKA


3. krog, torek, 8. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : SRBIJA


Ob 20.30:
DANSKA : ŠVEDSKA


DRUGI DEL, SKUPINA 1 (Ljubljana, dvorana Stožice)


1. krog, četrtek, 10. novembra:
3A : 2B
2A : 3B


2. krog, sobota, 12. novembra:
1A : 1B
2A : 2B


3. krog, ponedeljek, 14. novembra:
3A : 1B
1A : 3B


4. krog, petek, 16. novembra:
1A : 2B
2A : 1B
3A : 3B


KONČNICA (Ljubljana, dvorana Stožice)


Petek, 18. novembra:
Tekma za 5. mesto in oba polfinalna dvoboja.


Nedelja, 20. novembra:
Tekma za 3. mesto in finale.