15. 5. 2022

Ptujčanke v Zagorju do dveh točk

V nedeljo je bil v 1. ženski rokometni ligi odigran obračun med Zagorjankami in Ptujčankami, ki so ga dobile gostje. Tri kroge pred koncem državnega prvenstva so tri ekipe, ki se borijo za končno šesto mesto, izenačene po številu točk.

Rokometašice Ptuja so si prednost štirih zadetkov priigrale v prvem polčasu, tudi drugega pa so začele odlično in tako tekmo odločile že pred zadnjim zvokom sirene. Z zmago so na svoj račun dodale novi dve točki, zdaj jih imajo skupaj 13. Prav toliko jih imata tudi ekipi Velenja in Zagorja, Litijanke pa v boju za končno peto mesto vodijo z lepo prednostjo (19).

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. - 8. MESTO:

nedelja, 15. maja:
RŽK ZAGORJE : ŽRK PTUJ 20:25 (7:11)
Kolobarić 9 (2), Nikolič 5 (1); Kolenko 10 (4), Kreft 5.

Gostje so odločno zakorakale v dvoboj. V uvodnih desetih minutah so za vodstvo s 3:0 zadele Teja Luknjar, Minea Kolenko in Neli Rukej, z obrambo pa se je izkazala Tajda Tripkovič. V nadaljevanju so sicer Zagorjanke zaigrale bolje, a na manj kot dva zadetka se tekmicam niso uspele približati. Izbranke Mateja Bračiča so ob koncu prvega polčasa naredile še delni izid 3:0 in se na odmor odpravile s štirimi goli zaloge (11:7). Drugi polčas je z golom odprla Lara Kolobarić, najboljša strelka gostujoče zasedbe (devet zadetkov), nato pa je sledil nov izvrsten niz rokometašic Ptuja, tokrat 4:0, po katerem je prednost narasla na sedem golov (15:8), ki pa je gostje v končnici tekme niso zapravile.
Za zmagovalke je deset golov dosegla Minea Kolenko, pet manj jih je zabila Danijela Kreft.

IZJAVI PO TEKMI

Tijana Deljič, rokometašica Zagorja:
"Kljub borbi in požrtvovalnosti nam ni uspelo osvojiti dveh točk. Poznalo se je predvsem to, da smo imeli kratko klop."

Alina Planinc, rokometašica Ptuja:
"Z ekipo smo pokazale napredek tako v napadu kot v obrambi. Mislim, da lahko s takšno igro na naslednjih tekmah osvojimo nove točke."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (5. - 8. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRD Litija 3 3 0 0 19