20. 5. 2022

Finalni turnir Lige prvakov s petimi Slovenci

Zaključeni so četrtfinalni boji v evropski Ligi prvakov. V seštevku dveh tekem si je nastop na finalnem turnirju zagotovilo vseh pet Slovencev, ki so se uvrstili v končnico. V Kölnu bodo 18. in 19. junija zaigrali Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek v dresu madžarskega prvaka Veszprema, Blaž Janc in Domen Makuc s špansko Barcelono ter Miha Zarabec, član nemškega Kiela.

Najtežjo pot mesta med najboljšo četverico je imel Zarabec, ki je bil v skupnem seštevku s Kielom le za gol boljši od francoskega PSG-ja (63:62). Nemški prvaki so v Parizu remizirali (30:30), doma pa zmagali s 33:32. Slovenski organizator igre je na prvi tekmi prispeval tri gole, na povratni pa bil s štirimi zadetki četrti najboljši strelec svoje ekipe. Svoja dosežka je obakrat začinil z izjemnimi asistencami do soigralcev.

Ob napredovanju Veszprema je imel eno glavnih besed Marguč, ki je svojo zasedbo na prvi tekmi s sedmimi zadetki vodil do zmage s 36:29, ta pa jim je omogočala mirno pot na gostovanje, kjer si je lahko proti Aalborgu privoščila tudi manjši poraz (35:37). Na Danskem je desnokrilni slovenski reprezentant dosegel pet golov. Na povratni tekmi je edini gol v četrtfinalnem nizu dosegel tudi Blaž Blagotinšek.

Skupne zmage s 60:53 se je razveselila tudi Barcelona, ki je izločila Flansburg. Katalonski klub je na prvi tekmi v Nemčiji zmagal s 33:29, na povratni pa s 27:24. Janc je k napredovanju prispeval pet zadetkov, Makuc pa dva.

LIGA PRVAKOV, ČETRTFINALE:

PSG : KIEL 62:63 (30:30 in 32:33)
FLENSBURG : BARCELONA 53:60 (29:33 in 24:27)
TELEKOM VESZPREM : AALBORG 71:66 (36:29, 35:37)