21. 5. 2022

Novomeščanke do dveh točk v Ajdovščini, Litijanke na Ptuju

Sobotna dvoboja v 1. ženski rokometni ligi sta pripadla gostjam. Litijanke so si z zmago zagotovile končno peto mesto v državnem prvenstvu.

Novomeščanke so v Ajdovščini odločilen korak k zmagi naredile v drugem polčasu, ko so gostiteljice ohranjale na varni razdalji in si s tem zagotovile tretji par točk v končnici te sezone. Zdaj so v boju za tretje mesto bližje Celjankam. Oboje imajo 31 točk, a so rokometašice Z'dežele odigrale tekmo manj.

Peto mesto v tej sezoni 1. ženske rokometne lige za so si zagotovile Litijanke, ki so na gostovanju s 34:27 premagale Ptujčanke.
 
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 1. - 4. MESTO:

sobota, 21. maja:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 26:29 (14:15)
Zelnik 5, Fegic, Abina in Ferfolja (1) po 4; Kramar 10, Novak 9 (4).


Dva zadetka Erin Novak sta Novomeščanke hitro povedla v vodstvo (2:0), a so gostiteljice obdržale priključek. V 11. minuti je Teja Ferfolja izenačila na 3:3. Sledilo je bolj enakovredno nadaljevanje. Vmes so gostiteljice vodile za dva gola (5:3), kasneje pa so imele enako prednost tudi gostje (10:8), ob odmoru pa je semafor kazal 15:14 v korist izbrank Gašperja Kovača. Po vrnitvi na parket sta sicer hitro padla dva zadetka (16:15), nato pa je sledil osemminutni strelski mrk. Prekinila ga je Petra Kramar, ki je prednost Dolenjk povečala na tri (18:15). Vodstvo so v svojih rokah držale vse do konca obračuna.
Najboljša strelka tekme je bila Petra Kramar z desetimi goli, enega manj je zabila Erin Novak. Za Ajdovke je bila petkrat uspešna Urša Zelnik.

IZJAVI PO TEKMI

Urša Zelnik, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Za zmago smo naredile preveč napak tako v obrambi kot v napadu. S tem smo Novomeščankam omogočile kar nekaj lahkih zadetkov, kaznovale so nas. Ostane nam še tekma proti Krimovkam. Dale bomo vse od sebe, nato pa bomo videle, kje bomo državno prvenstvo zaključile."

Petra Kramar, rokometašica Krke Novega mesta:
"Čestitam ekipi, da je pustila srce na igrišču. Vedele smo, da je usoda državnega prvenstva v naših rokah. Pokazali smo, kdo in kaj smo. Čestitke tudi Ajdovkam za prikazano igro, a bile smo boljše."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. - 8. MESTO:

sobota, 21. maja:
ŽRK PTUJ : ŽRD LITIJA 27:34 (12:18)
Kolenko 12 (3), Rukelj 6; Bajc 8, Kogovšek 6.


Zadržan uvod gostiteljic so Litijanke hitro kaznovale. Po osmih minutah igre so imele pet golov prednosti (6:1). Vse do konca prvega polčasa, ki se je končal z izidom 18:12, so gostje ohranjale lepo prednost pred tekmicami. Drugi polčas ni prinesel presenečenja. Izbranke Boštjan Kogovšek so vodstvo ubranile in se veselile nove zmage.
V Ptujski zasedbi je z 12 goli sicer blestela Minea Kolenko, med Litijankami pa je bila z osmimi strelsko najbolj učinkovita Špela Bajc.

IZJAVI PO TEKMI

Minea Kolenko, rokometašica Ptuja:
"Igrale smo po naših najboljših močeh. Pestijo nas poškodbe in bolezni. Na zadnji domači tekmi v tej sezoni smo dale vse od sebe, a se nam žal ni izšlo."

Manca Kogovšek, rokometašica Litije:
"S soigralkami smo v tekmo vstopile resno, kar nas je pripeljalo do končnega rezultata. Čestitala bi svoji ekipi za prikazano igro. Vesele smo, da smo osvojile peto mesto v državnem prvenstvu, ki smo si ga želele."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (1. - 4. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK Krim Mercator 4 4 0 0 44
2 ŽRK Mlinotest Ajdovščina 5 1 0 4 32
3 ŽRK Z'dežele 4 1 0 3 31
4 ŽRK Krka Novo mesto 5 3 0 2 31
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (5. - 8. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRD Litija 4 4 0 0 21
2 ŽRK Ptuj 5 2 0 3 15
3 RŽK Zagorje 4 0 0 4 13
4 ŽRK Velenje 3 2 0 1 13