9. 3. 2022

Zmagi ostali v Zagorju in Izoli

Na sredinih dveh zaostalih tekmah 13. kroga 1. ženske rokometne lige so zmagi slabile Zagorjanke in Izolanke.

Na obeh dvobojih so gostiteljice prvi polčas dobile z lepo prednostjo, v drugem nekoliko popustile, a se na koncu veselile zmage. Zagorjanke so bile s 25:23 boljše od Ptujčank, Izolanke pa z 28:25 od Žalčank.

Zmagi sta v 13. krogu že zabeležili ekipi Krke Novega mesta in Mlinotesta Ajdovščine. Prve so bile z 32:25 boljše od Velenjčank, druge pa so s 30:28 ugnale Litijanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 13. KROG:

sreda, 9. marca:
RŽK ZAGORJE : ŽRK PTUJ 25:23 (13:6)
Kolobarić 8 (3), Golavšek 6 (1); Bedrač (3) in Kolenko (3) po 7.

Zagorjanke so v obračun vstopile z željo po peti zmagi 1. ženski rokometni ligi, Ptujčanke pa so lovile četrti par točk v tej sezoni. Izenačenim uvodnim minutam je sledila prevlada gostiteljic, ki so si z delnim izidom 6:1 priigrale lepo prednost (10:4). Do konca prvega polčasa je za domačo zasedbo še trikrat zadela Lara Kolobarić, izid prvega dela pa je z uspešno izvedeno 7-metrovko postavila Nika Bedrač (13:6). V drugi polovici tekme so gostje ves čas lovile zaostanek. Zagorjanke so imele tri oz. štiri gole prednosti, v sami končnici pa so se izbranke Mateja Bračiča uspele približati na dva gola (20:22). V 58. minuti je Alina Mlaninc zadela celo za minimalen zaostanek (23:24), a zmaga je na koncu ostala doma.
Najboljša strelka tekme je bila Lara Kolobarić, ki se je ustavila pri osmih zadetkih. Za Ptujčanke sta sedem golov prispevali Nika Bedrač in Minea Kolenko

IZJAVI PO TEKMI

Katarina Džambo, vratarka Zagorja:
"Za nami je zelo zahtevna in napeta tekma! V drugem polčasu smo nastopile nekoliko nezbrano. To so tekmice dobro izkoristile in se nam približale. Obračun smo do konca pripeljale z dobro obrambo, tako da sta točki ostali doma."

Nuša Puž, rokometašica Ptuja:
"Tekmo smo izgubile v prvem polčasu. S soigralkami smo zaostanek skušale nadoknaditi, vendar nam kljub borbi na koncu ni uspelo."

ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 28:25 (17:12)
Nadarevič 7 (4), Taeng On Čokelc 6; Cerovak 11 (5), Robida 6 (1).

Na začetku obračuna zadnjih dveh ekip z lestvice 1. ženske rokometne lige so boljšo predstavo pokazale Izolanke. Po desetih minutah igre so imele tri gole prednosti (6:3), svojo igro pa v nadaljevanju še stopnjevale in povedle za pet golov. S tolikšno zalogo so se odpravile tudi na odmor (17:12). V drugem polčasu so gostje lovile priključek in iskale možnosti za zmago. Deset minut pred koncem je Laura Cerovak s sedmih metrov Žalčanke približala na le gol zaostanka (23:24). Do konca jim je uspelo doseči le še zadetek, gostiteljice pa so zabile še štirikrat in zmaga je ostala doma.
Laura Cerovak je dosegla kar 11 zadetkov, kar pa ni zadostovalo za dve točki ekipe Zelenih dolin Žalca. Je bilo pa sedem zadetkov Taire Nadarević dovolj za slavje Izolank.

IZJAVI PO TEKMI

Azmir Redžič, vodja moštva Trga ABC Izole:
"Tekmo smo začeli odlično in zelo samozavestno ter si priborili tudi visoko prednost. V drugem polčasu so se nam tekmice približale, a smo na koncu strnili vrste in tekmo uspešno zaključili."

Tia Robida, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Prvi polčas je bil malce slab, gostiteljice pa so povedle. V drugem smo stisnile v napadu ter se jim približale na minimalen zaostanek, kar pa je bilo premalo za zmago."

Že odigrano:

sobota, 22. januarja:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK VELENJE 32:25 (18:10)
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRD LITIJA 30:28 (15:15)

Še sledi:

četrtek, 10. marca, ob 19.15:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z'DEŽELE

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA