12. 3. 2022

Sklenjen je 18. krog Lige NLB

Po petkovi zmagi Ribničanov in remiju ekip Herza Šmartnega ter Trima Trebnjega je bilo v soboto na vrsti ostalih pet obračunov Lige NLB.

Celjani so rokometno dogajanje odprli z zmago na Kodeljevem. Ekipo LL Grosista Slovana je premagala z 32:29. S tremi goli prednosti (30:27) so zmagali tudi Ormožani, ki so doma gostili zasedbo Ljubljane, in Koprčani (35:32), ki so se pomerili z rokometaši Slovenj Gradca 2011. Zanesljivo zmago so zabeležili Velenjčani, z 32:24 so bili boljši od izbrancev Luke Žvižeja. Dve točki pa so v statistiko dodali še rokometaši Dobove, ki so z 29:27 premagali SVIŠ Ivančno Gorico.

V petek so rokometaši Rika Ribnice Škofjeločanom zadali šele drugi poraz na domačem parketu v tej sezoni Lige NLB, boljši so bili za zadetek (27:26). Drugi obračun v Šmartnem pa se je končal z neodločenim izidom. Rok Ribarič je v izdihljajih tekme zadel za 28:28.

LIGA NLB, 18. KROG:

sobota, 11. marca:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:32 (17:19)
Sankovič 10, Tufegdžić 6 (2); Cokan 9 (3), Ivanković 7.

Igralec tekme: Tilen Kodrin (RK Celje pivovarna Laško)


Zasedba Celja Pivovarne Laško je na Kodeljevem po hudem boju osvojila načrtovani točki in izkoristila spodrsljaj Trima Trebnjega, ki je na na petkovi tekmi v Šmartnem pri Litiji le remiziral proti gostiteljem. Vodilni igralci iz mesta ob Savinji imajo - ob dveh tekmah več - šest točk prednosti pred drugouvrščenimi Trebanjci.
Izbranci Alema Toskića so že na polovici prvega polčasa povedli z 11:6. Tik pred odhodom na veliki odmor se jim je malce zalomilo. Ljubljančani so jih po golu Roberta Sankovića ujeli (17:17), to pa je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi. Gostje so v 42. minuti povedli s 26:19. Kazalo je na njihovo zanesljivo zmago, s tem pa se domača zasedba ni strinjala. Izbranci Aleša Repine so v končnici dvoboja zaigrali sijajno in le malo je manjkalo, da ne bi uprizorili prvovrstnega preobrata. V 56. minuti so po golu Sankovića povsem zadihali za celjski ovratnik (29:30), v živčni in napeti končnici pa so gostje po dveh zadetkih Stefana Terzića vendarle osvojili načrtovani točki.
Med Celjani sta bila strelsko najbolj učinkovita Tim Cokan z devetimi in Ante Ivanković s sedmimi goli, med Ljubljančani pa Sanković z desetimi in Aleksa Tufegdžić s šestimi zadetki.
LL Grosist Slovan se bo po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih kvalifikacij za nastop na SP 2023 v naslednjem krogu pomeril z Ljubljano, Celjani pa bodo gostila Riko Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI

Tilen Grudnik, vratar LL Grosista Slovana:
"Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno. Užitek je bilo igrati pred toliko navijači. Glede tekme pa nam je v zadnjih minutah zmanjkalo osredotočenosti. Lahko bi bilo boljše, lahko pa slabše."

Tilen Kodrin, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Vedeli smo, da prihajamo na neugoden teren. 15 minut pred koncem smo vodili za sedem zadetkov, na koncu se je prednost zmanjšala na tri, nekaj minut pred zadnjim piskom smo vodili za gol. To je nesprejemljivo. Tekma se je končala, kot se je, ampak s tem nisem zadovoljen."

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK LJUBLJANA 30:27 (17:15)
Čudič 6 (5), Bogaadi, Hebar, Ćirović in Kosi po 4; Brulec 6, Batagelj 5.


V Prlekiji se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj, v prelomnih trenutkih obračuna pa so gostitelji le strli odpor Ljubljančanov in dosegli šesto zmago. Gostje so sicer vodili vse do 27. minute, ko je David Bogadi izenačil na 14:14, do konca prvega polčasa pa so si izbranci Saše Prapotnika priigrali dva gola naskoka (17:15). Tudi drugi polčas je bil izenačen, do 55. minute je bila tekma odprta (26:26). Končnica je minila v znamenju Ormožanov, ki so v obrambi zaigrali sijajno in niso več prejeli zadetka, v napadu pa so usodo gostov zapečatili Martin Hebar z dvema goloma, po enega pa sta prispevala še Tilen Kosi in Leo Šulek.
Med gostitelji je bil strelsko najbolj učinkovit Bojan Čudič, med gosti pa Lovro Brulec. Oba sta dosegla po šest golov.
Ljubljanska zasedba se bo po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih kvalifikacij za nastop na SP 2023 v naslednjem krogu pomerila z LL Grosistom Slovanom, ormoška pa bo gostovala v Slovenj Gradcu.

IZJAVI PO TEKMI

Nik Ćirović, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Do zadnje minute smo se mučili z Ljubljančani. Mislim, da bi se morali bolj pripraviti na to tekmo, saj gre za ekipo, ki se je ne sme podcenjevati. Igra hitro igro. Zdaj vemo, na čem bo potrebno delati na naslednjih treningih. V izdihljajih smo uspeli iztržiti ugoden rezultat in zmago na domačem terenu, kljub zaostanku za gol v zadnjih osmih minutah. Čaka nas gostovanje pri Slovenj Gradcu 2011, za katerega se bo potrebno dobro pripraviti in iztržiti najbolj ugoden rezultat za nas."

Vid Lukman, rokometaš Ljubljane:
"Vroča in napeta tekma kot vedno v dvorani na Hardeku. Imeli smo preobrate, med tekmo smo se malenkost tudi zmedli in smo delali stvari, ki niso značilne za nas. Po odmoru smo se spet zbrali in prišli nazaj v igro. Že je kazalo na napet konec in zmago v gosteh. Žal se ni obneslo. V prihodnjem krogu nas čaka domač derbi proti LL Grosistu Slovanu. Trenutno smo v situaciji, v kateri moramo zmagati vsako tekmo za obstanek naše ekipe v Ligi NLB."

RD KOPER : RK SLOVENJ GRADEC 2011 35:32 (19:18)
Smolnik (5) in Poklar (2) po 7; Cvetko 10 (2), Štumpfl 7 (1).

Igralec tekme: Žiga Smolnik (RD Koper)


Obračun ekip s sredine razpredelnice se je končal z zmago Kopra. Edina primorska zasedba v Ligi NLB je na šestem mestu, pred koroško ima dve točki prednosti. Večji del prvega polčasa so v dvorani Bonifika prevladovali gostje, ki so si nekajkrat priigrala tri gole prednosti. Po vodstvu s 15:12 so malenkostno popustili, kar je Koper izkoristil in se na veliki odmor odpravil z golom prednosti (19:18). Izbranci Bojana Čotarja so v drugem polčasu zaigrali veliko bolje in povedli s 27:21, lepo prednost pa brez stresnih trenutkov ubranili do konca tekme.
Med Koprčani sta bila najbolj učinkovita Tine Poklar in Žiga Smolnik s sedmimi goli, med Slovenjgradčani pa Rok Cvetko z desetimi.
Koprska zasedba bo v naslednjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa Slovenj Gradca 2011 pa bo gostila Jeruzalem Ormož. 

IZJAVI PO TEKMI

Bojan Čotar, trener Kopra:
"Čestital bi fantom za zasluženo zmago. Slovenjgradčanom še naprej želim vse dobro. Napadalno smo bili korektni, mogoče je manjkala kakšna obramba več. Kot smo pričakovali, tekma ni bila lahka, a smo jo imeli predvsem v drugem polčasu pod nadzorom in zasluženo zmagali."

Ivan Vajdl, trener Slovenj Gradca 2011:
"V prvi vrsti čestitke Kopru za zmago. V naši igri je bilo veliko nihanj. Dobro smo začeli, povedli za tri gole in prednost hitro zapravili. Koper nas je s svojo hitro igro in hitrimi nasprotnimi napadi dohitel. V fazi obrambe smo bili premalo čvrsti, gostitelji so s svojimi kombinacijami prišli do čistih strelov. Malo smo razočarali na začetku drugega polčasa, ko smo imeli probleme tudi v napadu, saj smo prehitro izgubili kar nekaj žog. To je Koper izkoristil in povedel s 27:21. Na koncu nam je zmanjkalo časa in zbranosti."

RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE 24:32 (9:14)
Jerenec 6, Sok 4; Pajt 8 (3), Verdinek 6.

Igralec tekme: Emir Taletović (RK Gorenje Velenje)


Velenjčani so v štajerski prestolnici zanesljivo osvojili nov par točk in se vrnili na tretje mesto, Mariborčani po desetem porazu ostajajo v drugi polovici razpredelnice. Do 22. minute je bila tekma enakovredna (8:10), nato pa so na igrišču zagospodarili izbranci Zorana Jovičića in gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre. Na polovici tekme je njihova prednost znaša pet golov (14:9), v 45. minuti je narasla na +15 (27:12), kar je pomenilo, da je bila tekma odločena.
Pri Gorenju Velenju je bil strelsko najbolj učinkovit Kenan Pajt z osmimi, pri Mariboru Braniku pa Filip Jerenec s šestimi goli.
Velenjčani bodo v prihodnjem krogu gostili Herz Šmartno, Mariborčani pa bodo gostovali v Dobovi.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"S tekmo ne moremo biti zadovoljni. Nismo igrali na želeni ravni. V prvem delu smo še imeli energijo, v drugem delu pa padli. Igra ni stekla. Preveč napak v napadu in v obrambi. V rokometaše se je naselil nek strah. Na koncu smo nekako znižali razliko, ampak vseeno. Potrebno je dvigniti glave in se zavedati, da zdaj prihajajo tekme, ki so za nas zelo pomembne. Napake bomo morali odpraviti in na tem bomo delali."

Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:
"Odigrali smo zelo kakovostno tekmo. V vseh pogledih. Dobra obramba in discipliniran napad. V prvem polčasu smo zgrešili nekaj čistih priložnosti, a smo z dobro obrambo to nadomestili. V drugem delu smo nadaljevali z dobro igro in zasluženo povedli z višjo prednostjo. Vesel sem, da so priložnost dobili tudi mlajši rokometaši."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK DOBOVA 27:29 (13:16)
Zavodnik 7 (3), Vidmar in Marojevič (2) po 5; Rantah 10 (3), Šukić in Nešič po 5.

Igralec tekme: Nik Rantah (RK Dobova)


Dobova je v Stični dosegla sedmo zmago, zasedba SVIŠ Ivančne Gorice pa ostaja na 12. mestu Lige NLB. Do 45. minute je bila tekma izenačena in odprta (21:22), v zadnjih 15 minutah pa so izbranci Damjana Radanoviča le našli pravi recept in strli odpor gostiteljev. Po delnem izidu 3:0 so povedli s 25:21, lepo prednost pa kljub stalnemu pritisku gostiteljev ubranili do konca tekme.
Najboljši strelec tekme je bil Nik Rantah z desetimi goli, za domačo zasedbo jih je Denis Zavodnik prispeval sedem.
SVIŠ Ivančna Gorica bo v naslednjem krogu gostila Urbanscape Loko, Dobova pa se bo prav tako na domačem igrišču pomerila z Mariborom Branikom.

IZJAVI PO TEKMI

Denis Struna, vratar SVIŠ Ivančne Gorice:
"V napeti in izenačeni tekmi smo igrali gol za gol. Ko smo se približali, je njihov vratar ubranil nekaj strelov, kar je tehtnico prevesilo na njihovo stran. Da bi premagali Dobovo, bi morali narediti manj tehničnih napak. Na koncu nam je zmanjkalo časa za preobrat."

Nik Rantah, rokometaš Dobove:
"Zahtevna tekma od prve do zadnje minute. Občinstvo je bilo neverjetno, tudi če so navijali za gostitelje, so motivirali tudi nas, da smo se sestavili za vseh 60 minut. Čestital bi tekmecem za dober dvoboj."


Že odigrano:

petek, 11. marca:
RD URBANSCAPE LOKA : RD RIKO RIBNICA 26:27 (14:12)
RD HERZ ŠMARTNO : RK TRIMO TREBNJE 28:28 (15:13)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 18 17 1 0 35
2 RK TRIMO TREBNJE 16 13 3 0 29
3 RD RIKO RIBNICA 18 12 1 5 25
4 RK GORENJE VELENJE 17 12 1 4 25
5 RD URBANSCAPE LOKA 18 10 0 8 20
6 RD KOPER 18 9 1 8 19
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 18 8 1 9 17
8 RD LL GROSIST SLOVAN 17 7 1 9 15
9 RK MARIBOR BRANIK 18 7 1 10 15
10 RK DOBOVA 18 7 1 10 15
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 17 6 2 9 14
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 18 4 0 14 8
13 MRK LJUBLJANA 18 2 1 15 5
14 RD HERZ ŠMARTNO 17 1 2 14 4