30. 3. 2022

Slovenska reprezentantka v prihodnji sezoni v Nemčiji

Slovenska kolonija v prvi ženski nemški ligi se bo poleti povečala za dodatno članico. Emi Hrvatin, ki igra pri Zwickauu, se bo pridružila Tija Gomilar Zickero. Z ekipo Sport-Union Neckarsulm je sklenila dvoletno sodelovanje.

Za slovensko reprezentantko bo to prvi klub na tujem, potem ko je celotno dosedanjo športno pot preživela pri ljubljanskem Krimu. Desnokrilna rokometašica je v zadnjem obdobju kljub mladosti - maja bo dopolnila 22 let - standardna članica ženske članske reprezentance. Do danes je zbrala 17 nastopov in dosegla 25 zadetkov.

Novo domovanje Gomilar Zickerove bo Neckersulm, istoimenski klub iz jugozahoda Nemčije. Ta v Bundesligi z odigrano tekmo manj zaseda 6. mesto. Zmagal je polovico izmed 16 tekem in enkrat remiziral. Ekipo vodi trenerka Tanja Logvin, ki je v igralskih časih branila tudi barve Krima.

"To je bila zame težka odločitev, saj bom zapustila domovino in prvič v karieri igrala na tujem. S Tanjo Logvin sva opravili številne pogovore, v katerih mi je predstavila klubsko vizijo in njen način dela, zato sem se tudi odločila za ta korak. Veselim se igranja v Nemčiji in Bundesligi v prihodnjih sezonah," je za spletno stran svojega bodočega kluba dejala slovenska reprezentantka.