23. 11. 2022

Slovenska četverica boljša od Celjanov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu Machineseeker EHF Lige prvakov gostovali pri Pick Szegedu, ki je bil od aktualnih slovenskih državnih prvakov boljši z rezultatom 36:27.


Celjski rokometaši so zelo dobro začeli srečanje in v 4. minuti povedli s 3:1. V 7. minuti je Nebojša Bojić zaklenil svoja vrata ob sedemmetrovki Picka, enako je minuto kasneje uspelo tudi domačemu vratarju, sicer nekdanjemu Pivovarju, Mirku Aliloviću. Madžari so s tremi zaporednimi zadetki v 10. minuti prišli do prvega današnjega vodstva, na drugi strani pa je Mazej izenačil na 4:4. V naslednjem napadu je prvič danes v igro vstopil Aleks Vlah, ki je takoj zadel za novo celjsko vodstvo. Pick je nato hitro odgovoril in v 16. minuti povedel z 10:8, a so varovanci Alema Toskića z izvrstnim zadetkom Strmljana tri minute kasneje znova izenačili. Domača zasedba je nato odločneje stopila na plin in z odlično igro v obrambi so Madžari v 27. minuti povedli s 17:11. Strelski post Celjanov je trajal kar enajst minut, v končnici polčasa pa ga je nato prekinil Žabić, ki je postavil tudi končni izid prvega dela (18:12).


Prvi so v nadaljevanju zadeli domači, sledila pa sta dva zaporedna Celjanov, ki so znižali na 19:14. V 34. minuti je svoj prvi današnji zadetek dosegel Cokan, v naslednjem napadu Picka pa se je s svojo prvo obrambo na tekmi izkazal Gaberšek. Dve minuti kasneje je z današnjo tekmo s svojo tretjo izključitvijo zaključil Ante Ivanković, ob številčni prednosti pa so gostitelji znova povedli s sedmimi zadetki razlike (22:15), svojo prednost pa so predvsem po zaslugi razpoloženega Alilovića v 44. minuti povišali na +10. Sledili so trije zaporedni zadetki Pivovarjev, ki se kljub visokemu zaostanku niso predali. V 50. minut je Janc zaostanek znižal na šest zadetkov, Mačkovšek pa je v 54. znova zadel za domače vodstvo s +8. V končnici tekme se razmerje moči ni spremenilo, domači pa so slavili z rezultatom 36:27.