Show menu

EHF nagradila projekt Rokometni oddelki na gimnaziji Šiška

9. 2. 2016 - EHF - Women's Handball Board - je v mesecu decembru 2015 razpisala natečaj za najboljši projekt v Evropi za dekleta in sicer "Best fostering project" ali "Best school project" v dveh starostnih kategorijah: 5-10 let in 11-20 let. RZS se je na natečaj prijavila s projektom Rokometni oddelki na gimnaziji Šiška Ljubljana, katerega začetki segajo v sezono 2003/2004 ter dobila lepo priznanje.
Več

Kandidati za moško kadetsko reprezentanco se bodo zbrali v Črnomlju

9. 2. 2016 - V okviru aktivnosti moške kadetske reprezentance Slovenije bodo kandidati za izbrano vrsto odigrali pripravljalno tekmo proti članski ekipi RK Črnomelj. Zbor kandidatov za reprezentanco je v ponedeljek, 15. februarja 2016, ob 16.30 pred športno dvorano Loka v Črnomlju.

1. NLB Leasing liga: Mariborčani boljši od Krke, remi v Škofji Loki

7. 2. 2016 - V 1. NLB Leasing ligi za moške sta bili odigrani še zadnji tekmi 16. kroga. Maribor Branik je doma premagal Krko (30:23), Urbanscape Loka in Koper 2013 pa sta se razšla z delitvijo prvenstvenih točk (22:22).

Gorenje edino zmagalo v gosteh, Slovan remiziral v Slovenj Gradcu

6. 2. 2016 - Na petih sobotnih tekmah v 16. krogu v 1. NLB Leasing ligi so bili na domačem igrišču uspešni trije klubi: Celje Pivovarna Laško, Trimo in Dobova. Edino zmago za goste je doseglo Gorenje, tekma Slovenj Gradec 2011 - Slovan pa se je končala brez zmagovalca.

Mlinotest in Ljubljana v 13. krogu na domačem igrišču ostala praznih rok

6. 2. 2016 - V 1. A DRL za ženske so v 13. krogu v soboto odigrali štiri tekme. Mlinotest in Ljubljana sta izgubila doma, Jadran je tesno zmagal pred domačimi gledalci, tekma v Velenju pa se je razpletla z neodločenim rezultatom.

Po EP na Poljskem se nadaljuje tekmovanje v 1. NLB Leasing ligi

5. 2. 2016 - Rokometaši bodo po premoru zaradi januarskega evropskega prvenstva na Poljskem nadaljevali s tekmovanjem v 1. NLB Leasing ligi. Igralci Celja Pivovarne Laško v 16. krogu gostijo Ribničane, Gorenje pa odhaja na gostovanje v Izolo.

Derbi 13. kroga v 1. A DRL za ženske bo tekma Mlinotest - Krim Mercator

5. 2. 2016 - S tekmo Krka - Zelene doline Žalec (v petek, 5. februarja 2016) se začenja 13. krog v 1. A DRL za ženske. Štiri tekme bodo na sporedu v soboto, 6. februarja 2016, ena (Zagorje - Ž.U.R.D. Koper) pa je preložena.

Slovenci bodo vozovnico za OI v Braziliji lovili aprila na Švedskem

4. 2. 2016 - Mednarodna rokometna zveza (IHF) je obelodanila gostitelje treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janieru. Slovenija bo vstopnico za Brazilijo lovila na Švedskem, kjer bosta ob gostiteljici in Sloveniji igrala še Španija in Iran.
Več

V rubriki "ANKETA" glasujte in napovejte, ali se bo Slovenija uvrstila na OI v Braziliji

3. 2. 2016 - V tradicionalni rubriki "ANKETA" vam zastavljamo novo vprašanje. Slovenski rokometaši bodo aprila nastopili na kvalifikacijskem turnirju za letošnje olimpijske igre v Braziliji, vi pa glasujte in napovejte, ali se jim bo uspelo uvrstiti na tekmovanje v Riu de Janeiru.
Več

V pokalu Slovenije za moške je znanih vseh osem četrtfinalistov

3. 2. 2016 - Znanih je vseh osem četrtfinalistov pokala Slovenije za moške. V osmini finala so bili uspešni Koper 2013, Trimo Trebnje, Celje Pivovarna Laško, Riko Ribnica, Krško, Dol TKI Hrastnik, Slovenj Gradec 2011 in Maribor Branik.
Več

Ali bo Slovenija na kvalifikacijskem turnirju za OI 2016 osvojila eno izmed prvih dveh mest in se uvrstila v Brazilijo?