10. 8. 2006

Danes pa zares na EP 2006 za mladince

Z osmimi tekmami 1. kroga se danes v Innsbrucku prične 20. EP za mladince letnik 1986. Pari 1. kroga so naslednji:
skupina A: Slovenija – Francija (14.00), Švedska – Češka (16.00) – univerzitetna dvorana
skupina B: Danska – Španija (18.00), Slovaška – Latvija (20.00) – univerzitetna dvorana
skupina C: Belorusija – Estonija (18.00), Avstrija – Srbija (20.00) – Olimpijska dvorana
skupina D: Hrvaška – Poljska (14.00), Nemčija – Norveška (16.00) – Olimpijska dvorana

Slovenija bo prvič na parket stopila proti Franciji ob 14.00 uri, pravico na srečanju bosta delila Finca Leandersson in Lindroos. Moštvo Francije pretežno sestavljajo igralci iz naslednjih klubov: Montpelliera (4 igralci), Lyona (4 igralci), Selestata (3 igralci). Trener Francije je Guy Petitgirard, najvišja moža Jean Alexandre Davignon (113 kg) in Malik Boubaiou (105 kg) merita v višino 202 cm. Francozi so v kvalifikacijah z 30:20 premagali Luksemburg in z 29:25 Makedonijo.

Pot kar utrudila fante
21 članska slovenska ekspedicija je iz Celja krenila v sredo ob 5.00 uri zjutraj in v Innsbruck prispela nekaj po 13.00 uri. Fantje so nastanjeni v študentskem domu, kjer stanuje kar osem reprezentanc – poleg naših še, Norveška, Danska, Švedska, Estonija, Belorusija, Hrvaška, Španija. Po prihodu v Innsbruck (okrog 120.000 prebivalcev) so po nastanitvi ob 15.00 uri že opravili prvi trening, ki je bil lažje narave. Težav s poškodbami ni in tako bo trener Janez Ilc proti Francozom imel na razpolago najmočnejšo zasedbo. Želja naših fantov je prvenstvo pričeti z zmago:« Sicer Francozov ne poznamo najbolje, ampak bo rezultat tekme odvisen od nas prevdsem samih. Pričakujem agresivno igro Francozov na katero bomo mi odgovorili prav tako z agresivno igro predvsem v obrambi. V napadu pa pričakujem naše hladne glave in mirne roke. Igrati moramo potrpežljivo in čakati na vsako priložnost. Upam na zmago, ki bi nam odvalila kamen od srca in odprla pot v drugi krog,« je dejal eden izmed najizkušenejših v naši vrsti Marko Bezjak.

Na zadnjem EP-ju naši četrti
Na zadnjem EP letnikov 1986 so Slovenci v Beogradu osvojili četrto mesto:« Naša generacija zmeraj ulovi to nehvaležno četrto mesto. Toda v tem trenutku bi takoj podpisal osvojitev četrtega mesta. Moji favoriti so Hrvaška, Srbija in Danska. Za njim počasi prihajamo mi, ampak samo če bo pristop in igra v obrambi na visokem nivoju. Do zmag nas na EP vodi le igra »vsi za enega in eden za vse«, je še dodal Bezjak, ki bo zaigral na poziciji desnega zunanjega.
Trener Janez Ilc je pred odhodom v Innsbruck dejal: » Naš osnovni cilj je uvrstitev v drugi krog, potem pa je naprej vse mogoče. Ti fantje lahko veliko tega storijo, a tudi hitro dotaknejo dno. To so dokazali večkrat, od zmage proti Srbiji do poraza proti ene povprečne Estonije. Imamo veliko število prvoligaških igralcev z izkušnjami in upam, da bodo moji rokometaši v Innsbrucku to vedeli izkoristiti. Upam na dobre rezultate v Avstriji,« je povedal Ilc.
Za moštvo Slovenije bi na tem EP dober rezultat pomenila uvrstitev od petega do osmega mesta.