9. 8. 2006

Mladinska reprezentanca: Srbi tokrat premočni

Slovenija – Srbija 27 : 37 (13 : 19)
Slovenj Gradec – Športna dvorana v Slovenj Gradcu. 40 gledalcev. Sodnika: Murko in Filipič.
Slovenija: Skok, Karpan, Kaspar; Furlan 4(4), Poklar, Bečirovič 2(2), Ilc, Abrahamsberg 8, Bezjak 2, Šimič 4, Sever, Skube 3, Kleč 1, Klepej, Čančar, Gregorc 1, Hartman 2. Trener: Janez Ilc
Srbija: Perišić, Pejčinović, Abadžić; Prodanović 1, Šešum 2(1), Ž. Marković 1, Rašić 2, Milošević 4, Beljanski 7, Nenadić 3(1), Ivančev 7, D. Marković 3, Vujačić 3(1), Čupković, Kostelac 4(1), Rnić. Trener: Đorđe Rašić

Enakopravnih le prvih dvajset minut
Mladi Slovenci so v zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na EP doživeli hud poraz proti Srbiji, sicer aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki pri letniku 1986. Enakopravnih je bilo le prvih dvajset minut (zaostanek z 11:13), ko je trener Janez Ilc na igrišču držal prvo sedmerko. Po prvih menjavah v vrstah Slovenije so vse niti igre v svoje roke prevzeli srbski mladinci, ki so rešetali mrežo neraspoloženih in nemočnih vratarjev Slovenije. Obramba mladih Slovencev je bila daleč najslabša v teh pripravljalnih tekmah in to so s pridom izkoriščali Srbi preko pivota Beljanskega, ki je bil preveč časa sam na črti šestih metrov.

Neenakopravni rezervisti
Tokrat so dobili priložnost za igro vsi rokometaši Slovenije, razen poškodovanega Poklarja in Planinška, katera sta tekmo presedela ob igrišču. No rezervisti so tokrat popolnoma razočarali in Srbija je v sedmih primerih povedla tudi s petnajstimi goli prednosti (13:28, 20:35). Za razliko od slovenskih portirjev so svojo nalogo odlično opravili vratarji Srbije, kjer je največ pokazal izkušeni Perišič. Pri naših rezervistih je odlično partijo na desnem krilu prikazal Črt Abrahamsberg (1988), ki se je osemkrat vpisal med strelce. Po včerajšnji lepi zmagi so danes mladi Slovenci spet občutili trdna in realna tla. Brez pravega pristopa fantov se bodo tekme na EP težko zmagovale, toda vsak poraz je dobra šola in le upamo lahko, da bodo naši fantje iz tega poraza izluščili največ kar se da.

Doma ostanejo Kaspar, Planinšek in Čančar
Po videnem na pripravah na Kopah in v Slovenj Gradcu lahko rečemo, da odločitev trenerja Ilca ni presenetljiva. Strokovni tim se je odločil za dva vratarja – Matevža Skoka in Grega Karpana. Ob tej odločitvi je odpadel Matevž Kaspar (Prevent), ki je bil na priprave poklican naknadno po odpovedi Jelovčana iz Cimosa. Krožni napadalec Denis Planinšek je na priprave prispel nepripravljen in to je najverjetneje glavni razlog, da ostaja doma. Ob tem je še na prvi tekmi proti Srbiji staknil neugodno poškodbo prsta. Tako bosta na EP priložnost na krožnem napadalcu dobila Blaž Kleč in Jaka Sever. Tretji izmed fantov, ki ostane doma je levi zunanji Dejan Čančar. Slednji se je na pripravah trudil, a se enostavno ni vklopil v igro, ki jo goji slovenska mladinska reprezentanca. Fantje, ki ostanejo doma so obljubili, da bodo za svoje soigralce na EP držali pesti.

V sredo zgodaj zjutraj odhod
Prvi del reprezentance se ob 5.00 uri zjutraj dobi v Celju in krene proti Ljubljani, kjer se ob 6.00 uri pridruži še preostali del reprezentance. Nato sledi pot proti Innsbrucku, kjer se popoldan pričakuje že prvi treningi na samem prizorišču.