1. 8. 2006

Domačini premagali kadete

Slovenija : Estonija 34:39 (15:18)
Dvorana TTÜ, gledalcev 300, sodnika Erdogan in Ozdeniz (Turčija).
Slovenija: Čudič, Rojc 3, Anderluh 6, Praznik 2, Šalamon, Razgor 2, Špegel 5, Dolenec 5, Župič, Svetelšek 3, Zbičajnik, Paladin 1, Kodelja 2, Bombač 5.
Estonija: Kisenja, Liiva, Pedanik, Sillaste 11, Käo 2, Volt 3, Patrail 13, Kullamma 1, Toomla 2, Pinnonen , Kaal, Musting, Saks, Tibar.
Sedemmetrovke: Slovenija 3(3); Estonija 5(5).
Izljučitve: Slovenija 20 min.; Estonija 16 min.
Rdeč karton: Zbičajnik 16. min., Bombač 60 min. (oba Slovenija)

Slovenija je tekmo pričela bolje kot Estonci saj so povedli z 2:0, vendar so slednji napravili do 5. minute delni izid 4:0 in prešli v vodstvo. V 9. minuti so slovenski reprezentanti prešli v vodstvo s 6:5, kljub temu, da so imeli na igrišču dva igralca manj, saj sta bila izključena Kodelja in Zbičajnik. Znova so imeli ob vnovičnem čudnem kriteriju sodnikov naši rokometaši težave z izključitvami, Zbičajnik je tako v 16. minuti dobil zaradi treh izključitev rdeč karton. Estonci so igralca več v polju izkoriščali in v 17. minuti vodili z 10:8. Malo zatem sta bila v istem napadu izključena dva reprezentanta države prirediteljice EP, kar so Slovenci kaznovali z dvema zadetkoma in izenačili na 10:10.
V 22. minuti so domači igralci prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti, razlika dveh ali treh zadetkov pa je znašala vse do zadnje minute. V slednji so celo prešli v vodstvo s štirimi zadetki, a je Anderluh 15 sekund pred koncem postavil končni rezultat polčasa 18:15 v korist Estonije.

Drugi polčas se je pričel podobno kot začetek tekme, Slovenija je hitro zadela trikrat v prvih dveh minutah nadaljevanja in izenačila rezultat.
Vse do 47. minute sta se ekipi z zadetkom prednosti menjavali v vodstvu, v omenjeni minuti so kadeti Slovenije povedli za dva gola, nato pa niso uspeli premagati nasprotnega vratarja kar sedem minut, na drugi strani so Estonci napravili delni izid 4:0. Do konca srečanja so slovenski rokometaši poskušali vse, da bi ujeli izid, a jim na žalost ni uspelo.

Izjava po tekmi:
Benjamin Zbičajnik: »Igrali smo slabo, le prvih petnajst minut v prvem in drugem polčasu smo igrali kolikor toliko dobro, nato nismo več igrali potrpežljivo. Po vodstvu za dva zadetka, smo mislili, da bomo povedli za tri ali štiri, namesto tega smo dobili dva zadetka in s tem nam je padla morala. Tako smo na koncu izgubili za pet zadetkov.«