16. 10. 2007

Žreb kvalifikacij za mladinke, mladince in kadete

EP - U 20 za moške
V Rimu, v okviru kongresa EHF, je bilo v soboto opravljeno žrebanje kvalifikacij za EP za mladince (U-20). Selekcija, ki naj bi jo vodil Slavko Ivezič, bo igrala v skupini 6, skupaj s Švedsko, Bosni in Hercegovino in Črno goro, kvalifikacije pa bodo v Črni gori od 21. do 23. marca prihodnje leto. Za uvrstitev na EP, ki bo prihodnje leto, od 25. julija do 3. avgusta v Romuniji, mora Slovenija osvojiti vsaj drugo mesto v skupini.

EP - U 18 za za moške
Kadetska reprezentanca Slovenije, ki jo vodi Tomaž Juršič, bo kvalifikacije za EP 2008 igrala v Izraelu. Kvalifikacije bodo od 9. do 11. maja, Slovenija pa bo ob Izraelu igrala še proti Belorusiji in Poljski, na EP, ki bo od 8. do 17. avgusta v Brnu, pa bo napredoval le zmagovalec.

SP - U 20 za ženske
Mladinke bodo kvalifikacije za nastop na SP 2008 igrale od 21. do 23. marca. Mlade Slovenke bodo igrale v skupini z Norveško, Švico in Češko, gostiteljica kvalifikacijskega turnirja pa bo Švica. SP za mladinke bo od 21. julija do 3. avgusta v Makedoniji.