13. 8. 2007

Moška mladinska reprezentanca danes igra prvo tekmo na SP v Makedoniji

Slovenska mladinska reprezentanca (letnik 1986 in mlajši) je že v soboto popoldne prispela v Makedonijo, kjer jo danes v Skopju, ob 19. uri, čaka prva tekma v skupini C. Varovanci trenerja Janeza Ilca se bodo v prvem krogu pomerili s Tunizijo, v nadaljevanju svetovnega prvenstva pa jih čakajo tekme s Hrvaško, Rusijo in Bolgarijo. Nocoj proti Tuniziji ne bo igral Matej Hartman, ki ima težave s poškodbo gležnja, a bo do srede že nared.
»Gremo tekmo po tekmo in upam, da bomo iz skupine v nadaljevanje tekmovanja prinesli vsaj dve točki,« je povedal trener Ilc, ki si, podobno kot njegovi varovanci, močno želi kolajne.
»Fantje so marljivo opravili priprave, testiranja so pokazale lepe rezultate in tudi rezultati pripravljalnih srečanj so bili solidni,« je dodal Ilc. Zaradi poškodb so z reprezentančnega seznama odpadli Nejc Poklar, Boris Bečirovič in Miha Žvižej, slovenske mladince pa v Skopju čaka težko delo. Za napredovanje v drugi krog bodo v skupini morali osvojiti vsaj tretje mesto, konkurenca pa je izjemna.
»Na prvenstvo gremo z le eno željo, da osvojimo medaljo. Le dobitniki kolajn se trajno vpišejo v zgodovino, vsi ostali rezultati pa se pozabijo. Upam, da tudi preostali soigralci verjamejo, da smo sposobni osvojiti medaljo,« je bil pred začetkom SP odločen Vasja Furlan, kapetan mladinske reprezentance.

Reprezentanca na SP
V strokovnem štabu se sicer nahajajo še Radivoj Stanič (tehnični vodja) in Slavko Ivezič (strokovni delavec). Barve Slovenije bodo na SP v Makedoniji zastopali: vratarja :Matevž Skok (Gorenje Velenje) in Grega Karpan (Slovan Ljubljana); srednji zunanji: Marko Bezjak (Jeruzalem Ormož), Vasja Furlan (Celje Pivovarna Laško), Sebastjan Skube (Trimo Trebnje); desna zunanja: Matej Hartman (Prevent), Aleš Muhovec (Celje PL); levi zunanji: Klemen Cehte (Trimo), Gregor Klepej (Rudar Trbovlje), Rok Žuran (J. Ormož); desni krili: Jure Dolenec (Knauf Insulation), Jan Gregorc (Celje PL); levi krili: Rok Šimič (Prevent), Sebastjan Obajdin (Pekarna Grosuplje); krožna napadalca: Blaž Kleč (Prevent), Miha Verdenik (Rudar Trbovlje)

Skupine SP
V drugi krog tekmovanja iz vsake skupine napredujejo po tri najboljše reprezentance. Slovenija bo v prvem delu igrala v Skopju, ob napredovanju pa jo čakajo tekme z najboljšimi tremi iz skupine D, ki bodo v Ohridu, kjer bo tudi finalni del mladinskega SP.
Skupina A: Švedska, Portugalska, Makedonija, Kuvajt, Angola
Skupina B: Nemčija, Egipt, Argentina, Francija, Kitajska
Skupina C: Rusija, Hrvaška, SLOVENIJA, Bolgarija, Tunizija
Skupina D: Danska, Slovaška, Španija, Brazilija, Južna Koreja

Tekme Slovenije
Danes:
SLOVENIJA - Tunizija (19.00)
15. avgust:
SLOVENIJA - Rusija (21.00)
16. avgust:
SLOVENIJA - Hrvaška (21.00)
18. avgust:
SLOVENIJA - Bolgarija (17.00)

Na SP tudi Cvetko in Kavalar
Slovenija bo na SP v Makedoniji imela tudi svoja sodnika. Velika priložnost se ponuja mladima Celjanoma Juretu Cvetku in Brstinu Kavalarju.