21. 3. 2008

Mladinci boljši od Črnogorcev

Slovenska mladinska reprezentanca je kvalifikacije za nastop na EP, ki bo od 25. julija do 3. avgusta letos v Romuniji, začela z zmago proti gostiteljem turnirja Črnogorcem. Naši upi so slavili z 32:30 (12:17), že sredi drugega polčasa pa so zaostanek spremenili v vodstvo. Odločila je sprememba obrambe in načina igre v napadu. Trener Slavko Ivezič je v drugem polčasu na položaj krožnega napadalca poslal Miho Pučnika, ki je dosegel nekaj pomembnih zadetkov, v zunanji liniji pa so igraliDean Bombač, David Razgor in Jure Dolenec. Na prvi tekmi prvega kroga je Švedska s 27:25 (12:8) premagala Bosni in Hercegovino s katero bodo naši upi igrali v soboto, 22. marca ob 16. uri. V nedeljo, 23. marca pa naše čaka še tekma s Švedsko, ki bo ob 11. uri.
Izjava
Slavko Ivezič, trener Slovenije: »Prvi polčas smo odigrali pod svojimi sposobnostmi, še posebej v obrambi. V drugem je bila naša igra veliko boljša, spremenili smo obrambo in način igre v napadu, kar se nam je obrestovalo. Zdaj nas čaka BiH, ki se je proti Švedski prikazala v solidni luči, a pričakujem korak naprej v naši igri in drugo zmago.«

Črna gora – Slovenija 30:32 (17:12)
Nikšič – Športna dvorana. 2000 gledalcev. Sodnika: Schaller in Wützer (Nemčija). Delegat EHF: Varga (Madžarska).
Slovenija: Čudič (3 obrambe), Župič (8 obramb), Dolenec 10 (3), Bombač 6 (1), Matešič 1, Rojc 1, Pučnik 4, Paladin 1, Anderluh 5, Flajs 1, Peterlin 2, Svetelšek, Razgor, Drožina. Trener: Slavko Ivezič.