29. 3. 2009

Gorenje na prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF do minimalne zmage proti Dancem

Rokometaši Gorenja iz Velenja so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF gostili danski klub Bjerringbro-Silkeborg. Po zaostanku z dvema zadetkoma ob polčasu (12:14) so Velenjčani obrnili izid v svojo prid in se veselili minimalne zmage (27:26) v Rdeči dvorani. Povratna tekma bo v soboto na Danskem.

Domači rokometaši so dvoboj začeli dobro in povedli z 2:0 in 3:1.Toda gostje s severa Evrope so hitro vrnili udarec in izenačili izid. Igrali so izredno hitro, gole so dosegali predvsem z razdalje, s streli pa sta blestela Srba Milutin Dragičević in Damjan Belčić, ki sta rešetala mrežo tokrat ne preveč razpoloženih domačih vratarjev Ivana Gajića in v nadaljevanju Matevža Skoka. Zadnje minute prvega dela so pripadle gostom, ki so z nizom 3:0 odšli na odmor s + 2.

Tudi začetek drugega polčasa je minil v znamenju gostov, ki so v 35. minuti vodili že za štiri zadetke (18:14), njihov vratar Prošt pa je ubranil kar tri sedemmetrovke. Vendar je sledil preobrat, saj so domači stisnili v obrambi, naredili v nekaj minutah delni izid 5:0 in rezultat na semaforju je bil na začetku 42. minute spet izenačen (19:19). V izenačeni končnici je zmagovalca tekme deset sekund pred koncem dvoboja z golom odločil Marko Oštir.


Gorenje - Bjerringbro-Silkeborg 27:26 (12:14)


Rdeča dvorana, gledalcev: 1000, sodnika: Franco in Rodriguez (Španija).

Gorenje:
  Gajić (7 obramb), Skok (3 obrambe), Dobelšek, Kavaš 4, Bezjak, Oštir 2, Gromiko, Sovič 3, Datukašvili 2, Mlakar, Rnić 3, Golčar 2, Harmandić 7 (3), Čupić 4.

Bjerringbro-Silkeborg:
Olson ( 3 obrambe), Prošt (9 obramb), Persson, Lauritzen 1, Dragičević 4, Jacobsen, Belčić 7, Olsen, Kirkegaard, Toudhal 4 (2), Madsen 3, Back 5, Borm, Kristiansen 2.  

Izključitve:  Gorenje 6 minut, Bjerringbro-Silkeborg 6 minut.

Sedemmetrovke: Gorenje 6 (3), Bjerringbro-Silkeborg 2 (2).



Branko Tamše, pomočnik trenerja Gorenja:
"Pričakovali smo, da bo Silkeborg zelo nevaren iz polprotinapadov in protinapadov, a nam jih ni uspelo popolnoma ustaviti. Vesel pa sem, da je ekipa pokazala karakter, saj smo ob polčasu izgubljali, toda z delnim izidom 5:0 smo obrnili potek tekme. Zadetek razlike ob koncu? Včasih je to dovolj, šest ali pa sedem golov pa je lahko tudi premalo. Z dvignjenimi glavami gremo na pot in z mislijo na uvrstitev v polfinale."

Carsten Albreksten, trener Silkeborga:
"Vedeli smo, da bo velik pritisk na naših plečih, saj Gorenje igra zelo agresivno. Morali smo igrati na vso moč. Danes smo lahko zadovoljni z malim porazom, vemo pa, da bo potrebno na Danskem igrati drugače. Smo razočarani, ker smo imeli priložnost, da zmagamo. Imeli smo prednost štirih golov, a jih izgubili. Končnica je bila res slaba, igralci pa so padli pod pritiskom. Zdaj moramo trdo delati, če se hočemo prebiti v polfinale."