8. 8. 2009

Po zmagi proti Estoniji mladi Slovenci stoodstotni po treh krogih SP v Egiptu

Slovenska mladinska moška reprezentanca je z odliko opravila svojo nalogo tudi v tretjem krogu predtekmovanja na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Po zmagah nad Libijo in Grenladijo je premagala še Estonijo z 31:29. V nedeljo je na SP dan počitka, nato pa mlade Slovence čakata še tekmi proti Švedski (ponedeljek ob 16.30) in Nizozemski (torek ob 16.30).



Slovenija - Estonija 31:29 (19:17)


Port Said - Dvorana Mubarak, gledalcev: 400, sodnika: Paz in Souza (oba Brazilija).


Slovenija: Čudič (11 obramb, 1x7 m), Vrbinc, Abrahamsberg  2, Bombač 6, Bundalo 1, Dolenec 4, Flajs, Paladin 1, Pučnik, Razgor 8 (2), Skube 4, Rojc, Svetelšek 5, Vrečar.


Estonija: Loeokene, Kisenja, Liiva 3, Sillaste 1, Joeks, Patrail 13 (3), Volt 7, Rooba, Tibar 2, Jaaniimaa 3, Lees, Lind 1, Toomla, Pinnonen.


Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Estonija 4 (3).


Izključitve: Slovenija 8 minut, Slovenija 2 minuti.



Izbranci Slavka Iveziča so imel rezultat ves čas v svojih rokah. Že ob polčasu so vodili za dva zadetka (19:17), s takšno prednostjo pa so slavili tudi na koncu. Tekmo so dobro začeli in ves čas vodili, po dobrih devetih minutah že z 8:4. Kljub temu reprezentanca Estonije ni popuščala, posledica tega pa je bilo prvo izenačenje na tekmi - 15:15 v 23. minuti. Ko so slovenski mladinci v osmi minuti drugega polčasa povedli s petimi zadetki prednosti (24:19), je kazalo, da so nasprotniki dokončno strti.


Še posebno, ker je bila enaka razlika tudi osem minut pred koncem dvoboja (30:25). Toda predvsem po zaslugi učinkovitega Patraila (dosegel je kar 13 zadetkov) so Estonci v končnici pritisnili in se našim fantom dobri dve minuti pred zadnjim znakom sirene približali na zgolj dva zadetka razlike (31:29). Nato je vratar Aljoša Čudič obranil strel s sedmih metrov (neuspešen je bil prav Patrail) in potrdil zmago Slovenije.


Mladi Slovenci tako ostajajo še neporaženi na vrhu skupine C. V drugi del prvenstva napredujejo po prve tri reprezentance iz vsake skupine, Slovenija pa je pred zadnjimi tremi krogi prvega dela z eno nogo že blizu napredovanja.


Sicer je v tretjem krogu v skupini C Nizozemska vknjižila prvo zmago, potem ko je ugnala Libijo s 36:27 (19:13). Tekma med Švedsko in Grenlandijo je bila zaradi težav s podlago v dvorani odigrana nekaj ur kasneje kot predvideno, suvereno pa je novi dve točki osvojila Švedska, ki je zmagala z 42:24 (21:6).


Vse o SP v Egiptu.
V 2. krogu je Slovenija opravila z Grenlandijo.