20. 8. 2009

Selektor Slavko Ivezič: "Dokazali smo, da spadamo v sam svetovni rokometni vrh!"

Evforija in veselje sta zavladala v slovenskem taboru v Egiptu, potem ko so naši fantje do 21 let pod vodstvom Slavka Iveziča osvojili bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v deželi faraonov. Na tekmi za tretje mesto so premagali kar gostitelja prvenstva s 35:24. Še enkrat - iskrene čestitke! Slovenska reprezentanca se danes vrača v domovino, jutri pa ji RZS pripravlja poseben sprejem.

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je v malem finalu mladinskega svetovnega prvenstva proti Egiptu zabeležila zasluženo visoko zmago in si tako priborila končno tretje mesto. S tem je ta generacija rokometašev na najlepši način zaključila tekmovanja v mladinski konkurenci. Slovenija pred prvenstvom namreč ni sodila v ožji krog favoritov, vendar je s svojo igro in odnosom postala prvovrstno pozitivno presenečenje rokometne javnosti, tako da so tudi domačini v športni dvorani v Kairu, ki sprejme preko 25.000 gledalcev, zaploskali igri varovancev Slavka Iveziča. Ob velikem uspehu je bil Celjan David Razgor  razglašen za najboljše levo krilo svetovnega prvenstva in uvrščen v idealno sedmerko tekmovanja.

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Izredno vesel sem, da je tudi ta generacija dokazala, da sodi v sam svetovni rokometni vrh. Fantje so si res zaslužili to kolajno, saj so v obdobju priprav in prvenstva trdo garali ter delovali kot prava ekipa. Upam, da jim bodo te izkušnje, ki so si jih pridobili na tem prvenstvu, pomagale na njihovi rokometni poti. Veselilo me je delati s temi fanti in iz srca jim privoščim kolajno. Naša reprezentanca sicer nima posameznikov, ki bi sami odločali srečanja, vendar so kot ekipa delovali čvrsto in kolektivno. In prav to jih je pripeljalo do tega dosežka. Kar se tiče tekme z Egipčani, moram iskreno priznati, da niti slučajno nisem pričakoval tako lahkega dela. Po fantastičnem začetku, ko smo povedli s 6:0 in 10:1, nismo popuščali, ampak smo igrali "na polno" do zadnjega znaka sirene. Ta generacija se je na najlpeši možni način poslovila od mladinske starostne kategorije, za njo pa prihaja prav tako odlična generacija letnika 1990, ki jo vodi selektor Juršič. To pomeni, da se za prihodnost slovenske rokometa zares ni bati."

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Z dvema besedama povem vse - presrečni smo! Pričakovali smo težjo tekmo, vendar smo ob našem dobrem začetku utišali tudi gledalce v dvorani, ki jih je bilo sicer manj od pričakovanj. Odigrali smo dobro v vseh fazah rokometne igre in zasluženo osvojili tako želeno kolajno na svetovnem prvenstvu."

Dean Bombač, reprezentant Slovenije: "Skozi celotne priprave in prvenstvo smo močno garali in bili prepričani, da bo ta trud poplačan. In res, uspelo nam je osvojiti kolajno, ki smo si jo potihoma tako želeli. Vesel sem, da sem lahko bil del tega. Vsekakor teh trenutkov ne bom nikoli pozabil."

Tomaž Jeršič, generalni sekretar RZS: "Fantje so zares vrhunsko odigrali tekmo za končno tretje mesto. Od prve do zadnje minute so bili absolutni gospodarji na igrišču ter dokazali, da spadajo v sam svetovni vrh. Za slovenski rokomet je to seveda fantastičen dosežek, ki po drugi strani samo še dodatno potrjuje vrednost in kakovost našega rokometa v Evropi in svetu."

Roman Pungartnik, direktor moških reprezentanc Slovenije: "Na tekmi proti gostiteljem svetovnega prvenstva so se naši fantje maksimalno borili od prve do zadnje sekunde tekme, največja nagrada za vse skupaj pa je seveda bronasta kolajna. Nekatere stvari, ki jim morebiti manjkajo v igri, so nadoknadili s kolektivno igro in duhom. Za vse, kar so pokazali na svetovnem prvenstvu v Egiptu, si tako igralci kot člani strokovnega vodstva zaslužijo iskrene čestitke."

Vse o SP v Egiptu.

SLOVENIJA BRONASTA NA SP!