21. 8. 2009

V Škofji Loki sprejem za bronasto mladinsko reprezentanco Slovenije s SP v Egiptu

Rokometna zveza Slovenije (RZS), rokometni klub Merkur iz Škofje Loke in tamkajšnja občina so organizirali sprejem za igralce in člane strokovnega vodstva moške mladinske reprezentance Slovenije, ki je na svetovnem prvenstvu osvojila bronasto kolajno. V Škofji Loki se je zbrala množica ljudi, ki so toplo pozdravili bronaste mladince, za zabavo pa je poskrbela glasbena skupina Čuki.

 

Na Mestnem trgu v Škofji Loki so bili v vlogi govornikov predsednik RZS Franjo Bobinac, škofjeloški župan Igor Draksler in Srečo Barbič, predsednik tamkajšnjega rokometnega kluba Merkur. Poleg zabavnega dela prireditve, med katero so slovenski igralci (manjkal je le vratar Aljoša Čudič, ki je zaradi klubskih obveznosti že odpotoval v Francijo) in strokovno vodstvo zapeli tudi s Čuki, je bil na sporedu tudi uradni. RZS je vsakega izmed članov slovenske delegacije v Egiptu (igralci in strokovno vodstvo) nagradila s po 500 evri, vsak pa je prejel tudi knjigo „Zlato leto slovenskega rokometa 2003/2004“.

 

Nagrade je podelil predsednik Bobinac, pomagala pa sta mu tudi nekdanja vrhunska igralca in reprezentanta ter zdajšnja rokometna funkcionarja: Tomaž Jeršič, generalni sekretar RZS, in Roman Pungartnik, direktor moških reprezentanc. Sprejema se je udeležila tudi 12-članska navijaška skupina pod vodstvom Miča Bundala iz Celja, znanega gostinca in očeta reprezentanta Uroša, ki je slovenske mladince pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča spodbujala tudi v Egiptu.

 

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: "Iskreno čestitam našim zmagovalcem. Besedo zmagovalcem sem kljub bronasti kolajni uporabil namenoma, kajti fantje so dokazali, da so rojeni zmagovalci. V Egiptu so dokazali, da so svetovna „špica“, navduševali pa so s tremi lastnostmi, s katerimi se zmaguje tako v športu kot v življenju nasploh – z borbenostjo, hitrostjo in kolektivnostjo. Kolajna na mladinskem svetovnem prvenstvu pomeni tudi nadaljevanje uspehov in svetle tradicije slovenskega rokometa ter potrditev dejstva, da je rokomet najuspešnejši kolektivni šport v Sloveniji. Imamo generacijo rokometnih draguljev, ki lahko postanejo igralci svetovnega formata. To je prva kolajna, osvojena v mojem predsedniškem mandatu, prepričan pa sem, da ni tudi zadnja."

 

Igor Draksler, župan občine Škofja Loka: "Poleg igralcev, ki so poskrbeli za vrhunski dosežek, si zasluži tudi skupina navijačev iz Slovenije, ki so jih spodbujali v Egiptu. Prav navijači so pomemben del športa, kar dobro vemo tudi v Škofji Loki, kjer imamo na rokometnih tekmah na žalost bolj ali manj „akademsko“ občinstvo. A kljub temu smo ponosni na klub Merkur, ki je nedavno praznoval 50-letnico delovanja. Kar se tiče bronastih mladincev s svetovnega prvenstva v Egiptu, računam, da bodo uspešni tudi v prihodnje. Da bo šla njihova rokometna pot samo še navzgor in da se bo Slovenija še veselila uspehov v tem športu."

 

 

Foto: Arsen Perić/Ekipa


Vse o SP v Egiptu.

SLOVENIJA BRONASTA NA SP!

Glavni akterji so po uspehu povedali ...