30. 10. 2009

Serdarušić v vlogi slovenskega selektorja debitiral s porazom proti Avstriji v Linzu

Nastop na mednarodnem turnirju v Linzu je moška članska reprezentanca Slovenije začela s porazom. Moštvo Zvonimirja Serdarušića, ki je debitiral v vlogi selektorja slovenske izbrane vrste, je izgubilo proti Avstriji z 31:33 (17:13). V soboto se bo Slovenija pomerila z Ukrajino (ob 18. uri), v nedeljo (ob 14.30) pa še s Švico.

Avstrija – Slovenija 33:31 (13:17)

Linz – Dvorana Arena Intersport, gledalcev: 2000, sodnika: Canbro in Claesson (oba Švedska).

Avstrija: Marinović (3 obrambe), Bauer (9 obramb), Vizvary, Fölser 3, Ziura 3, Weber 4, Abadir, Mayer 7, Günther 1, Szilagyi 3, Wilczynski 6 (2), Friede, Schlinger 3, Hojč 3, Knauth, Wagesreiter.

Slovenija: Škof (9 obramb), Prošt (8 obramb), Bilbija 1, Vugrinec 6, Dobelšek 2, Lubej, Kavtičnik 7 (6), Mlakar 1, Natek 3, Skube 2, Špiler 2, Brumen, Gajič 2, Cehte 4, M. Žvižej 1, L. Žvižej.

Sedemmetrovke: Avstrija 3 (2), Slovenija 6 (6).

Izključitve: Avstrija 16 minut, Slovenija 10 minut.

Selektor Zvonimir Serdarušić je po pripravah na Rogli na mednarodni turnir v Linz odpeljal vseh 22 igralcev, na uvodni tekmi proti Avstrijcem pa je na tribuni pustil Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Miladina Kozlino, Boštjana Kavaša, Dušana Podpečana in Davida Razgorja. V domači reprezentanci je prav na tekmi proti Sloveniji debitiral Ribničan Mare Hojč. Po dveh začetnih izenačenjih (1:1, 2:2) so slovenski rokometaši povsem zagospodarili na igrišču, med šesto in deveto minuto naredili delni izid 4:0 in povedli kar s 6:2. Učinkovita igra v napadu ter dobra obramba na čelu z vratarjem Gorazdom Škofom (9 obramb v prvem polčasu) sta bila glavna razloga, da je Serdarušićeva četa vodstvo s 7:4 nato po šestih zaporednih zadetkih (v tem času ni prejela nobenega) v 19. minuti povišala kar na 13:4.

Čeprav sta švedska sodnika nato v dveh minutah zapored izključila kar tri slovenske rokometaše, gostitelji tega niso znali izkoristiti in sedem minut pred koncem prvega polčasa je Slovenija še vedno vodila s 17:9. Toda v zadnjih minutah pred odhodom na odmor je prišlo do velikega padca v igri gostov, na nasprotni strani pa so Avstrijci poskrbeli za delni izid 4:0, prepolovili zaostanek osmih zadetkov in prvi polčas končali samo s štirimi zadetki zaostanka (13:17).

Kljub temu, da je Slovenija na začetku drugega polčasa dvakrat vodila s petimi zadetki prednosti (18:13, 19:14), je nadaljevala s slabšo igro. Avstrijska izbrana vrsta je počasi prevzemala pobudo na igrišču v dvorani v Linzu, v vrstah gostiteljev evropskega prvenstva leta 2010 pa sta blestela vratar Thomas Bauer in predvsem strelsko razpoloženi levoroki Lucas Mayer, ki je vseh svojih sedem zadetkov dosegel v drugem polčasu. Med izključitvijo Viktorja Szilagyja so se Avstrijci najprej približali samo na zadetek zaostanka (19:20), po njegovi vrnitvi v igro pa so prav z njegovim zadetkom v 45. minuti poskrbeli za izenačenje na 23:23.

Dve minuti pozneje je odlični Mayer svoji reprezentanci priigral prvo vodstvo na tekmi, nato pa so sledila tri izenačenja (24:24, 25:25, 26:26). Po zadnjem izenačenju v 50. minuti (26:26) je reprezentanca naših severnih sosedov, ki jo kot selektor vodi Islandec Dagur Sigurdsson, spet dosegla štiri zadetke zapored in šest minut pred koncem obračuna je bilo na semaforju že 30:26. V 57. minuti je imela Sigurdssonova četa kar pet zadetkov prednosti (33:28), slovenski rokometaši pa so do konca vsaj nekoliko ublažili poraz.

Na prvi tekmi na turnirju v Linzu je Švica v dramatični končnici premagala Ukrajino z 29:28, zmagoviti zadetek pa so Švicarji dosegli tri sekunde pred koncem.

Spored mednarodnega turnirja v Linzu:

Petek, 30. oktobra 2009:

Ukrajina – Švica 28:29 (12:13)

Avstrija – Slovenija 33:31 (13:17)

Sobota, 31. oktobra 2009:

ob 18.00: Slovenija – Ukrajina

ob 20.20: Avstrija – Švica

Nedelja, 1. novembra 2009:

ob 14.30: Slovenija – Švica

ob 16.20: Avstrija - Ukrajina
Priprave moške članske reprezentance na RogliReprezentančni zbor brez odpovediSeznam igralcev, rezerv in strokovnega vodstva