22. 12. 2010

Zacsikova ni več članica Krima Mercatorja, klub in igralka sta sporazumno prekinila pogodbo

Madžarska reprezentantka Szandra Zacsik od danes ni več članica rokometnega kluba Krim Mercator. Klub in leva zunanja igralka sta sporazumno prekinila pogodbo.

 

Iz klubskega vodstva Krima Mercatorja so sporočili, da Szandra Zacsik od srede, 22. decembra 2010, ni več članica ekipe z Galjevice. V kratkem sporočilu klubskega vodstva je zapisano, da je z Zacsikovo prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe.

 

20-letna in 184 centimetrov visoka leva zunanja igralka je bila v vrste slovenskih prvakinj pripeljana kot velika okrepitev, po letošnji operaciji ramena pa se je njena rehabilitacija vlekla nenavadno dolgo. Vrnitev na igrišče se je ves čas prelagala, tako da v letošnji tekmovalni sezoni Zacsikova, ki je tudi reprezentantka Madžarske, še ni zaigrala za Krim Mercator.

 

Slovakinja z madžarskim potnim listom je veliko prahu dvignila že pred prihodom v Ljubljano. V vrste Krima Mercatorja se je preselila iz madžarskega kluba Ferencvaroš septembra lani, kljub podpisani predpogodbi in nato tudi pogodbi s slovenskimi prvakinjami ter ob pritiskih Ferencvaroša pa je vztrajno zavračala prihod v Slovenijo. Popustila je šele po odločitvi arbitraže Evropske rokometne zveze (EHF) in oblekla dres Krima Mercatorja. Toda le za dobro leto, zdaj pa se Zacsikova vrača k Ferencvarošu.