28. 3. 2010

Novomeška Krka po zmagi nad Celjankami osvojila tretje mesto v pokalu Slovenije v letu 2010

Podobno kot lansko leto, so tretje mesto v pokalu Slovenije za ženske osvojile rokometašice Krke, ki so v zanimivi tekmi v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu premagale Celje Celjske mesnine s 35:32 (16:15).

Krka - Celje Celjske mesnine 35:32 (16:15)

Novo mesto - Dvorana Leona Štuklja, gledalcev: 200, sodnika: Košir in Sintič.

Krka: Hajdinjak, Škedelj, Korenič (9 obramb), Čigoja 5, Veble 3, Bačar 6, Povše 1, Skutnik 4, Glavič, Rudan, Kavšček, Nadu 2, Rojc 2, Derčar 12 (7).

Celje Celjske mesnine: Vasiljević, E. Amon ( 14 obramb), Z. Bojovič 8, Jug, Gerič 6 (5), Koljič, Ahlin 6, I. Amon, Pelikan 5, Palir, N. Bojovič 1, Vrček 1, Klakočer 5, Čebular.

 

Sedemmetrovke: Krka 7 (7), Celje Celjske mesnine 5 (5).

Izključitve: Krka 6 minut, Celje Celjske mesnine 6 minut.

Obračun za tretje mesto na zaključnem turnirju pokala Slovenije 2010 za ženske v Novem mestu je ponudil mnogo bolj izenačeno tekmo, kot sta bila oba sobotna polfinalna dvoboja. Gostiteljice so tesno pokrile najboljšo strelko Celja Celjskih mesnine, reprezentantko Lauro Gerič, in ji tako popolnoma preprečile strele na gol. Vse do devete minute sta bili ekipi izenačeni, z zadetki Špele Povše, Anje Veble in Jane Bačar, ki je bila silno strelsko razpoložena, so v 12. minuti igralke Krke prvič imele tri zadetke prednosti (8:5). Razliko so kmalu povišale na štiri zadetke z novim golom izkušene Mojce Derčar (14:10).

Sledile so celjske minute, ko so gostujoče rokometašice z delnim izidom 3:0 ob zadetkih Laure Gerič in Zale Bojovič znižale zaostanek samo na gol (14:13). S prav takšnim so odšle tudi na odmor, saj je na semaforju pisalo 16:15 za Krko.

Ob dveh zadetkih Nives Ahlin in uspešnem protinapadu Maje Klakočer so Celjanke sploh prvič na tekmi za tretje mesto prišle do vodstva (v 33. minuti je bilo 18:17) z zadetkom, česa več pa niso bile sposobne. Preveliko število izgubljenih žog in slabih strelov je ponudilo priložnost gostiteljicam, da se znova odlepijo. Šele v drugem polčasu je za Krko "oživela" Nuša Skutnik, svoj prispevek k štirim zadetkom naskoka (29:25 v 50. minuti) pa je dodala tudi Tjaša Nadu. Do izteka 60. minute so gostje s Štajerske znižale na dva gola, toda tretjega mesta so se - enako kot v lanskem letu v tekmovanju za pokal Slovenije - veselile rokometašice novomeške Krke.



Polfinale Celje Celjske mesnine - Krim Mercator

Polfinale Krka - Olimpija