17. 9. 2010

Celjski trener Zvonimir Serdarušić kaznovan z enomesečno prepovedjo vodenja tekem, kazen tudi za Jureta Podkrajška in Iztoka Korparja

Zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi prvega kroga ligaškega tekmovanja proti Trimu v Trebnjem, je Zvonimirja Serdarušića, trenerja Celja Pivovarne Laško, doletela kazen. Disciplinski sodnik ga je kaznoval z enomesečno prepovedjo vodenja tekem in plačilom 200 evrov.

 

Na uvodni tekmi v prvi slovenski ligi so Celjani gostovali v Trebnjem, do spornega dogodka pa je prišlo že v enajsti minuti tekme, ki so jo sicer gostje dobili z 38:31 (17:16). Pri vodstvu aktualnih slovenskih prvakov s 5:4 so Trebanjci dosegli zadetek (Marko Radelj), za katerega je trener Serdarušić menil, da je bil dosojen iz očitnega prestopa. Stopil je na igrišče, sodnika Nikolič (Krško) in Štern (Sevnica) sta ga kaznovala z rdečim kartonom in Noka je moral zapustiti celjsko klop in se preseliti na tribuno med gledalce.

 

Zdaj je disciplinski sodnik Branko Celar trenerja celjskega kluba kaznoval z enomesečno prepovedjo opravljanja funkcije (vodenje tekem), ki se izteče 16. oktobra 2010. Po sedaj veljavnem razporedu tekem v prvi slovenski ligi za sezono 2010/11 bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško do takrat odigrali pet prvenstvenih tekem: v domači dvorani Zlatorog se bodo pomerili z Ribnico Riko hišami in Šmartnim Herz Factor banko, gostovali pa bodo pri Jeruzalemu Ormožu, Cimosu Kopru in Gorenju Velenju. Poleg enomesečnega suspenza bo moral trener Zvonimir Serdarušić plačati še 200 evrov kazni, celjski klub pa ima seveda pravico pritožbe na izrečeno kazen disciplinskega sodnika.

 

"Trener mora v skladu s 66. členom Disciplinskega pravilnika ZROPS prestajati avtomatični suspenz ene (1) tekme že na naslednji prvenstveni tekmi 1. SRL moški, izrečena prepoved opravljanja dolžnosti pa se mu všteje v izrečeno kazen. V skladu s 15. členom Disciplinskega pravilnika ZROPS je trener dolžan plačati izrečeno denarno kazen v roku treh dni od vročitve pravnomočnega sklepa. Če tega v predpisanem roku ne stori, se ga do plačila celotne denarne kazni suspendira," je zapisano v odločbi disciplinskega sodnika o kazni za Serdarušića.

 

Poleg Serdarušića je disciplinski sodnik Branko Celar kaznoval še dva igralca. Jure Podkrajšek (Šmartno Herz Factor banka) in Iztok Korpar (Jeruzalem Ormož) sta zaradi rdečega kartona kartona z eno tekmo prepovedi igranja in plačilom 200 evrov.

 

 

Dejan Kresnik