17. 9. 2010

Konec tedna znani še zadnji štirje udeleženci v letošnji evropski ligi prvakinj

Od danes do nedelje potekajo štirje kvalifikacijski turnirji za uvrstitev med šestnajst najboljših klubov v letošnji evropski ligi prvakinj. Zmagovalec turnirja v Patrasu v Grčiji bo med evropsko elito zaigral v skupini, v kateri nastopa tudi Krim Mercator.

Po prvem krogu kvalifikacijskih turnirjev je zdaj na sporedu še zadnje sito za uvrstitev v evropsko ligo prvakinj v tekmovalni sezoni 2010/11. Drugi krog kvalifikacijskih turnirjev bodo gostili Randers (Danska), Patras (Grčija), Skopje (Makedonija) in Lublin (Poljska), v ligo prvakinj pa bodo napredovale samo prvouvrščene ekipe.

Za rokometašice Krima Mercatorja bo seveda najzanimivejši kvalifikacijski turnir v Patrasu v Grčiji, na katerem bodo poleg gostiteljic zaigrali še ruska Zvezda Zvenigorod, španska Elda Prestigio in nizozemski Amsterdam. Zmagovalec bo namreč v ligi prvakinj igral v skupini D s Krimom Mercatorjem, Györijem (Madžarska) in Podravko Vegeto (Hrvaška).

Kvalifikacijski turnirji za ligo prvakinj – 2. krog:

Skupina 1 (gostitelj Randers): Randers (Danska), Bayer Leverkusen (Nemčija), Sparta (Ukrajina), Milli Piyango (Turčija)

Skupina 2 (gostitelj Patras): Zvezda Zvenigorod (Rusija), Elda Prestigio (Španija), Patras (Grčija), Amsterdam (Nizozemska)

Skupina 3 (gostitelj Skopje): Cluj Napoca (Romunija), Byasen Trondheim (Norveška), Metalurg Skopje (Makedonija), Sävehof (Švedska)

Skupina 4 (gostitelj Lublin): Korvex DVSC (Madžarska), KIF Vejen (Danska), Lublin (Poljska), Zaječar (Srbija).

D. K.