20. 9. 2010

Celjski klub se je z izjavo za javnost odzval na kazen za trenerja Zvonimirja Serdarušića

Zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti Trimu v Trebnjem, je disciplinski sodnik 1. SRL za moške Branko Celar kaznoval Zvonimirja Serdarušića, trenerja Celja Pivovarne Laško, z enomesečno prepovedjo opravljanja funkcije. Danes se je na izrečeno kazen z izjavo za javnost, ki jo objavljamo v celoti, oglasil tudi celjski klub.

 

"Sezona lova na Zlatoroga je dobila povsem drugačno dimenzijo" je naslov izjave za javnost Celja Pivovarne Laško, ki jo v nadaljevanju objavljamo v celoti. "RK Celje Pivovarna Laško se kljub nestrinjanju z obsegom kazni ne bo pritožil na sklep, ki ga je disciplinski sodnik, g. Branko Celar, izrekel trenerju RK Celje Pivovarna Laško, g. Zvonimirju Serdarušiću. V klubu namreč ocenjujejo, da v bitki z mlini na veter ne želijo izgubljati energije. Kljub temu celjski klub ne odobrava podobnih dejanj, kot ga je storil Serdarušić, saj takšno obnašanje ne spada na rokometna igrišča. Disciplinski sodnik je Zvonimirju Serdarušiću izrekel prepoved opravljanja funkcije prvega trenerja RK Celje Pivovarna Laško za obdobje enega meseca in sicer zaradi v sklepu zapisanega "grobega nešportnega obnašanja". Spomnimo, Zvonimir Serdarušić je v 12. minuti tekme, zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami, sprejetimi do tega trenutka, stopil na igrišče ter to nestrinjanje izkazal sodnikoma. Po dolgem posvetu sodnikov in delegata je dobil rdeči karton in moral na tribuno. Disciplinski sodnik je kasneje po ogledu posnetka, tega si je še vedno moč ogledati na spletni strani www.mik1liga.si in oceniti grobost dejanja, izrekel kazen "prepoved opravljanja dolžnosti uradne osebe za en (1) mesec v rednem delu tekmovanja 1. SRL MOŠKI in plačilo denarne kazni v višini 200 EUR."

 

"RK Celje Pivovarna Laško se z izrečeno kaznijo ne strinja, a se nanjo ne bo pritožil, saj ne pričakuje znižanja, kajti na izrek kazni je očitno vplivalo še več dejavnikov, ki s prekrškom, ki ga je trener Celja storil, nimajo nobene povezave. Ne glede na to celjski klub ne odobrava dejanj, kot je bilo to, ki je bil sicer posledica sodniških odločitev že v prvih enajstih minutah tekme, a to ne opravičuje dejanja samega. V tem trenutku ne preostane nič drugega, kot da enomesečno kazen sprejmemo, saj so jo pristojni že v Ormožu, z varnostniki pred garderobo, začeli striktno izvajati. Klub mora in želi svojo energijo usmeriti drugam. Obstajajo drugi cilji in druge želje kot pa je nerokometno bojevanje z odločitvami in delom, ki ga opravlja zveza rokometnih prvoligašev. Zanimivo je, da je teh "front" že res veliko, a mi ne želimo biti del njih, saj, kot smo zapisali že pred kratkim, smo rokometaši in našo pozornost usmerjamo na igrišče in na bitke ter zmage na njem."

 

"Mnogi nam v zadnjih dneh namigujejo, da kazen ni le posledica nešportnega ravnanja našega trenerja, temveč da je potrebno pomen višine kazni iskati tudi v preteklih izjavah nekaterih vodilnih pri ZROPS, od katerih, mimogrede, naš klub še vedno ni prejel nobenega, kaj šele javnega opravičila. V kolikor bi sklepali in razmišljali na enak način, kot so vodilni v tej organizaciji izrazili v nekaterih medijih in kot nam namigujejo mnogi, potem bi vzroke lahko iskali tudi v krajevnih in družinskih povezavah omenjenih ljudi in njihovih bližnjih, vendar tega ne želimo in nočemo verjeti. Mi smo klub s ponosom, ki je svoje dobro ime gradil dolgo časa. Zato poudarjamo še enkrat, da ne dovolimo, da nekdo poizkuša ta ugled omajati s populističnimi izjavami in dejanji, s katerimi se zdi, da želi zamegliti, oziroma preusmeriti pozornost iz trenutno aktualnih dogodkov, kot so izgube sponzorjev v ligi ali kje drugje, za katere je v veliki meri odgovoren sam."

 

"Zato sprejemamo kazen in sedaj svojo pozornost usmerjamo v Evropo in na izzive, ki nas čakajo tam. Verjamemo, da nas bodo vsa polena, ki jih dobivamo pod noge, naredila le še močnejše. Veselimo se podpore naših navijačev, naših sponzorjev, polne dvorane in napetih obračunov tako v Evropi, kot z domačimi športnimi nasprotniki, saj so ta bistvo rokometa, kar nekateri vse prevečkrat pozabljajo," je zapisano v izjavi RK Celje Pivovarna Laško.

 

 

D. K.

Trener Serdarušić dobil enomesečno kazen