21. 9. 2010

Ženska članska reprezentanca na pripravah v Podčetrtku, od petka do nedelje nastop na mednarodnem turnirju na Hrvaškem

V okviru priprav na decembrsko evropsko prvenstvo na Danskem in Norveškem se je ženska članska reprezentanca Slovenije zbrala na pripravah v Podčetrtku. Tam bo ostala do četrtka, nato pa potuje v Osijek na Hrvaško, kjer jo od petka do nedelje čaka nastop na mednarodnem turnirju Croatia Cup.

Selektor Ivica Rimanić je pred dvema tednoma objavil seznam 21 povabljenih igralk za prvo akcijo v okviru priprav za Euro 2010. Zbora v Podčetrtku se zaradi poškodb nista udeležili poškodovani Maja Šon (Olimpija; zaradi poškodbe ni bila na Rimanićevem seznamu) in Maja Breznik (Sola, Norveška), medtem ko se bo Neža Mitruševska (Zaječar, Srbija) zaradi klubskih obveznosti - nastop na turnirju na Poljskem - pridružila danes. Kljub poškodbi ramena je na priprave prišla tudi Anja Argenti (Olimpija), o njenem zdravstvenem stanju pa bo več jasnega po današnjem pregledu.

Po treningih v Podčetrtku bodo igralke in člani strokovnega vodstva slovenske izbrane vrste v četrtek odpotovali na mednarodni turnir Croatia Cup v Osijek, kjer bodo Slovenke zvečer že opravile tudi prvi trening. Na turnirju v Osijeku bosta poleg Slovenije in Srbije nastopili še A in B reprezentanca Hrvaške. Četa selektorja Ivice Rimanića se bo najprej pomerila s Hrvaško A (petek), nato pa sledita še tekmi s Srbijo (sobota) in Hrvaško B (nedelja).

Spored turnirja v Osijeku:

Petek, 24. septembra 2010:

ob 16.45: Hrvaška B – Srbija

ob 19.00: Hrvaška A – Slovenija

Sobota, 25. septembra 2010:

ob 16.45: Hrvaška A – Hrvaška B

ob 19.00: Slovenija – Srbija

Nedelja, 26. septembra 2010:

ob 15.00: Hrvaška B – Slovenija

ob 17.30: Hrvaška A – Srbija