21. 9. 2010

Boris Denič mesec dni trener Celjanov

Zaradi zdravstvenih težav trenerja Zvonimirja Serdarušića in enomesečne kazni, ki jo je dobil s strani ZROPS-a, je rokometni klub Celje Pivovarna Laško sklenil enomesečno sodelovanje z Borisom Deničem. Ta bo v tem času opravljal funkcijo prvega trenerja celjskega kluba.

 

Za ta korak so se v klubu odločili zato, ker jih v prihajajočem mesecu dni čakajo izredno pomembne tekme - tako v ligi prvakov kot v državnem prvenstvu, ko so na sporedu prav vsi derbiji. Vložek celjskega kluba je prevelik, da bi vodenje teh tekem postavljali pod vprašaj, saj sta oba sedanja pomočnika trenerja aktivno vpeta tudi v delo z mlajšimi selekcijami.

 

To delo bi v tem primeru zelo trpelo, prav tako pa bo na ta način Zvonimirju Serdarušiću omogočeno okrevanje po zdravstvenih težavah. Odločitev za Borisa Deniča ni bila težka, saj gre za pomočnika Zvonimirja Serdarušića v moški članski reprezentanci Slovenije: pozna sistem dela, ki je zelo podoben tudi v klubu, Denič pa je bil v tem trenutku tudi prost, saj je nedavno prekinil sodelovanje z ljubljanskim Slovanom.


Tone Turnšek, predsednik RK Celje Pivovarna Laško: "Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Borisom Deničem, ki je s svojim preteklim delom dokazal, da gre za kakovostnega trenerja. Ključno za njegov enomesečni angažma je bilo to, da pozna celoten sistem dela in da ima avtoriteto ter spoštovanje vseh igralcev. Naš vložek je prevelik, da bi lahko v tem času ekspirementirali, saj nas čakajo izjemno pomembne tekme, ki bodo odločale o marsičemu. S tem smo rešili obdobje, ko je Serdarušić kaznovan s strani ZROPS-a, poleg tega pa ga bomo lahko zaščitili ter mu pomagali, da se lahko v miru pozdravi in čim hitreje znova povsem prevzame krmilo naše ekipe. Prepričan sem, da Boris Denič ne bo imel nobenih težav s privajanjem, da bo lahko takoj začel z delom s polno paro in da bodo to našo odločitev podprli tudi vsi navijači in ljubitelji celjskega rokometa."

 

 

D. K.

Celjski klub se ne bo pritožil (izjava za javnost)Trener Serdarušić dobil enomesečno kazen