24. 9. 2010

Slovenske rokometašice od danes do nedelje nastopajo na mednarodnem turnirju na Hrvaškem

Od danes do nedelje zelo oslabljena ženska članska reprezentanca Slovenije nastopa na mednarodnem turnirju v Osijeku na Hrvaškem. Poleg Slovenije so udeleženke "Croatia Cupa" še dve domači reprezentanci (Hrvaška A in B) in Srbija, prvo tekmo pa bo četa selektorja Ivice Rimanića odigrala proti najboljši izbrani vrsti južnih sosed.

 

Selektor Ivica Rimanić je pred dvema tednoma objavil seznam 21 povabljenih igralk za prvo akcijo v okviru priprav za Euro 2010, a nato so se zaradi poškodb začele vrstiti odpovedi kot po tekočem traku. Zbora v Podčetrtku se zaradi poškodb najprej nista udeležili poškodovani Maja Šon (Olimpija) in Maja Breznik (Sola, Norveška), iz istega razloga pa je bilo jasno, da selektor Rimanić na mednarodnem turnirju v Osijeku ne bo mogel računati na Ano Gros (Györi, Madžarska) in Anjo Argenti (Olimpija). Grosova in Argentijeva sta sicer prišli na reprezentančni zbor, vendar je po zdravniškem pregledu padla odločitev, da bi bilo igranje na Hrvaškem zanju vendarle preveliko tveganje zaradi morebitnega poslabšanja poškodb.

 

Toda s tem negativnih presenečenj za Rimanića še ni bilo konec, kajti tik pred zdajci je ostal še brez treh igralk: Nives Ahlin (Celje Celjske mesnine), Maje Zrnec in Neje Šoberl (obe Krim Mercator). V domovini je ostala tudi mlada Lara Hrnčič, ki jo je selektor na priprave v Podčetrtek poklical naknadno, tako da ima Rimanić v Osijeku na razpolago samo petnajst igralk. Slovenija se bo najprej pomerila s Hrvaško A (petek), nato pa sledita še tekmi s Srbijo (sobota) in Hrvaško B (nedelja).

 

 

Spored turnirja v Osijeku ("Croatia Cup"):

 

 

Petek, 24. septembra 2010:

 

ob 16.45: Hrvaška B – Srbija

 

ob 19.00: Hrvaška A – Slovenija


 

Sobota, 25. septembra 2010:

 

ob 16.45: Hrvaška A – Hrvaška B

 

ob 19.00: Slovenija – Srbija


 

Nedelja, 26. septembra 2010:

 

ob 15.00: Hrvaška B – Slovenija

 

ob 17.30: Hrvaška A – Srbija

Zbor in priprave ženske reprezentance v PodčetrtkuSelektor Rimanić objavil program priprav za EP