24. 9. 2010

Slovenski mladinci v kvalifikacijah za SP 2011 v skupini s Češko, Veliko Britanijo in Norveško

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je dobila nasprotnike v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Grčiji leta 2011. Tekmeci izbrancev selektorja Slavka Iveziča, ki so na letošnjem EP na Slovaškem osvojili bronasto kolajno, bodo Češka, Velika Britanija in Norveška.

 

Svetovno prvenstvo bo naslednje leto gostila Grčija, žrebanje skupin pa so opravili v okviru kongresa Evropske rokometne zveze (EHF). Kroglice so odločile, da bo Slovenija nastopila v skupini 2, njeni nasprotniki pa bodo Češka, Velika Britanija in Norveška. Kvalifikacijske tekme bodo od 7. do 9. januarja 2011 (najverjetnejši gostitelj je Velika Britanija), cilj slovenske izbrane vrste, ki jo odlično vodi selektor Slavko Ivezič, pa je seveda jasen - osvojiti prvo mesto v skupini in se uvrstiti na SP v Grčiji, ki bi bilo za sedanjo generacijo vrhunec nastopov v tej starostni kategoriji.

 

Selektor Slavko Ivezič je takole komentiral razplet žrebanja: "Gre za zanimivo kvalifikacijsko skupino, v kateri so prav vsi nasprotniki premagljivi. Mislim, da imamo velike možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, vendar le ob predpostavki, da pozabimo na pretekle rezultate in da gremo v te kvalifikacije s polno mero spoštovanja do nasprotnikov. Zavedati se je potrebno, da bo lahko v tem letu prišlo do večjih sprememb v nekaterih reprezentancah in s tem tudi v njihovi kakovosti, kar pa je seveda pogojeno z dejstvom, da bodo igralci, ki bodo v svojih članskih ekipah igrali pomembnejše vloge, naredili večji korak naprej kot nekateri, ki te priložnosti zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bodo dobili."

 

 

Skupine v kvalifikacijah za SP 2011 v Grčiji:

 

Skupina 1: Islandija, Srbija, Makedonija, Estonija

 

Skupina 2: Slovenija, Češka, Velika Britanija, Norveška

 

Skupina 3: Španija, Slovaška, Turčija, Nizozemska

 

Skupina 4: Švedska, Hrvaška, Belorusija, Avstrija

 

Skupina 5: Francija, Finska, Črna gora, Bolgarija

 

Skupina 6: Nemčija, Izrael, Ukrajina, Švica

 

Skupina 7: Romunija, Poljska, Belgija, Madžarska

 

Skupina 8: Rusija, Ciper, Italija.

 

 

D. K.

Slovenski mladinci bronasti na EP na SlovaškemEkskluzivno - fotoreportaža Slavka Kolarja z EPNagradi za Marguča in Nosana