24. 9. 2010

Ženska reprezentanca je nastop na Hrvaškem začela z visokim porazom proti gostiteljicam

Zelo oslabljena ženska članska reprezentanca Slovenije je s porazom začela nastop na mednarodnem turnirju v Osijeku na Hrvaškem. Proti izbrani vrsti Hrvaške A so Slovenke izgubile kar s 23:40 (11:19).

Hrvaška A - Slovenija 40:23 (19:11)

Osijek - Dvorama Mestni vrt, gledalcev: 150, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

Hrvaška A: Grubišić (6 obramb), Jelčić (6 obramb), Golubić 3, Šerić 1, Gaće 5, Arslanagić 1, Pušić 6, Pavić 4, Franić, Penezić 7, Tomac 3, Zebić 2, Milanović Litre 1, Jukopila 1, Havić 3.

Slovenija: Stefanišin (7 obramb), Zec (3 obrambe), Mavsar 7, Varlec 5, Jeriček 3, Puš 2, Koren 2, Irman 2, Mitruševska 1, Gojkovič 1, Gregorc, Ferfolja, Gerič, Oven, Marinček.

Sedemmetrovke: Hrvaška A 0, Slovenija 5 (3).

Izključitve: Hrvaška A 4 minute, Slovenija 4 minute.

Selektor slovenske reprezentance Ivica Rimanić je bil zaradi številnih poškodb prisiljen na "Croatia Cup" v Osijek odpeljati neverjetno zdesetkano igralsko zasedbo. Prvotno poškodovanima Maji Šon in Maji Breznik sta se najprej pridružili Ana Gros in Anja Argenti, pred odhodom na Hrvaško pa so v domovini ostale še Nives Ahlin, Maja Zrnec in Neja Šoberl.

Tako oslabljena Rimanićeva četa se seveda ni mogla enakovredno upirati Hrvaški A, pri kateri je bila s sedmimi zadetki najučinkovitejša Andrea Penezić, sicer igralka slovenskega prvaka Krima Mercatorja. Hrvatice so si po odličnem začetku (9:4) že do polčasa priigrale osem zadetkov prednosti (19:11). Slovenke so do 45. minute zaostanek zmanjšale na šest zadetkov (19:25), toda gostiteljice so nato naredili delni izid 3:0. V nadaljevanju so kljub visoki prednosti pridno polnile slovensko mrežo in na koncu zmagale kar s 40:23.

Na prvi tekmi na turnirju v Osijeku je Srbija premagala Hrvaško B s 34:28, med najboljšimi strelkami pa sta bili Andrea Lekić (5 zadetkov) in Dragana Cvijić (4), rokometašici Krima Mercatorja.

Izidi in spored turnirja v Osijeku ("Croatia Cup"):

Petek, 24. septembra 2010:

Hrvaška B – Srbija 28:34 (13:18; Grmaja in Čolić po 5; Lekić, Štević, Luković in Bartošić po 5, Cvijić 4)

Hrvaška A – Slovenija 40:23 (19:11)

Sobota, 25. septembra 2010:

ob 16.45: Hrvaška A – Hrvaška B

ob 19.00: Slovenija – Srbija

Nedelja, 26. septembra 2010:

ob 15.00: Hrvaška B – Slovenija

ob 17.30: Hrvaška A – Srbija

D. K.

Slovenske rokometašice na turnirju na HrvaškemZbor in priprave ženske reprezentance v PodčetrtkuSelektor Rimanić objavil program priprav za EP