20. 12. 2011

Športno društvo Uroš Zorman bo v človekoljubni akciji sodelovalo z Belim obročem

"Uroševe vesele žoge" je naslov človekoljubnega projekta, katerega organizator je športno društvo Uroš Zorman. Dobrodelna akcija v sodelovanju z Belim obročem bo postala tradicionalna, posebne pakete pa bo Uroš Zorman izročil v sredo, 21. decembra 2011.

 

 

V ŠD Uroš Zorman vsako leto razveselijo približno 100 otrok na poletnem taboru, na katerem skrbijo za zdrav način življenja, športno aktivnost in zabavo. Vsak otroški nasmeh, vsaka pohvala in lepa beseda nas vse v ŠD Uroš Zorman osrečita. Prav zato so se odločili, da v teh težkih in kriznih časih poskušajo osrečiti vsaj nekaj družin in otrok.

 

 

Njihove dobrodelne akcije, prepoznavne pod imenom "Uroševe vesele žoge", bodo postale tradicionalne v sodelovanju z Belim obročem Slovenije, ki že leta pomaga otrokom in družinam. Družbena odgovornost je po njihovem mnenju pomembna, skrb za sočloveka, altruizem in pomoč pa vrednote, ki bi jih moral vsak človek nositi v sebi. S prvo akcijo, ki ji bodo sledile še mnoge, želijo predvsem otrokom pokazati vzor za delovanje v vsakodnevnem življenju.

 

 

S pomočjo zvestih sponzorjev ŠD Uroš Zorman (Mercator, Eta Kamnik in Ljubljanske mlekarne) bodo pomoči potrebnim družinam pod okriljem Društva Beli obroč, ki ga vodi Vlasta Nussdorfer, podarili božično-novoletne pakete z nujnimi življenjskimi potrebščinami, hrano in sladkimi radostmi za lepše praznike in vstop v leto 2012.

Ustanovitelj in pobudnik Športnega društva Uroš Zorman bo opravil nakupe v trgovinah Mercatorja, Ete Kamnik in Ljubljanskih mlekarn, v sredo, 21. decembra, pa bo predal pakete družinam v prostorih Belega obroča v Ljubljani.

 

 

"Življenje je kruto in neizprosno, svetovna gospodarska kriza je pustila hude posledice tudi v Sloveniji. Zato smo se v ŠD Uroš Zorman odločili vsaj malce polepšati praznike peščici pomoči potrebnih. S pomočjo Belega obroča Slovenije bomo v dobrodelni akciji "Uroševe vesele žoge" obdarili slovenske družine. Upam, da bodo prejemniki uživali v naših paketih," pravi rokometaš Uroš Zorman, član poljske ekipe Vive Targi Kielce in kapetan reprezentance Slovenije.