27. 6. 2011

Kadeti na zadnji tekmi na turnirju v Švici tesno premagali Francijo in osvojili tretje mesto

Slovenski kadeti so se na zadnji tekmi na mednarodnem turnirju v Švici pomerili s Francijo in z zadetkom tik pred koncem tekme zmagali s 24:23. Z dvema porazoma in eno zmago so mladi Slovenci osvojili končno tretje mesto.

 

Po porazih proti Nemčiji (26:32) in Švici (25:26) je moška kadetska reprezentanca Slovenije v zadnjem krogu močnega turnirja v Švici vendarle okusila slast zmage. Igralci selektorja Tomaža Juršiča so spravili na kolena Francijo s 24:23 (12:12), ki je prav tako kot Slovenija na turnirju v Švici igrala iz tekme v tekmo bolje.

 

Tekma proti visokim, kakovostnim in neugodnim Francozom je bila ves čas zelo izenačena, odločitev o zmagovalcu pa je padla v dramatični končnici. Slovenska reprezentanca je namreč zmagoviti zadetek dosegla 17 sekund pred koncem dvoboja, nato pa je uspešno odbila zadnji napad nasprotnikov.

 

 

Slovenija je proti Franciji nastopila v naslednji zasedbi: Zaponšek (3 obrambe), Hvala Stojanovič (5 obramb), Borovnik 1, Bradeško, Cehte 5, Gerič, Fidel 3, Verdinek 4, Blagotinšek, Slobodnik 1, Cingesar, Potočnik 5, Sašek, Šoštarič 3, Špende 2, Žabič.

 

 

Končni vrstni red: 1. Nemčija, 2. Švica, 3. Slovenija, 4. Francija.

 

 

 

Na turnirju v Švici je moška kadetska reprezentanca Slovenije nesrečno izgubila z gostiteljiSlovenski kadeti so nastop na mednaorodnem turnirju v Švici začeli s porazom proti Nemčiji