5. 7. 2011

Turnir povabljencev za uvrstitev v letošnjo ligo prvakov bodo gostile poljske Kielce

Evropska rokometna zveza (EHF) je odločila, da bodo turnir povabljencev ("wild card") za uvrstitev v ligo prvakov v tekmovalni sezoni 2011/12 gostile poljske Kilece. Turnir četverice bo 3. in 4. septembra 2011, med evropsko elito pa se bo uvrstil le zmagovalec.

 

Za nastop na turnirju povabljencev se je prijavilo pet klubov, evropska zveza pa je na kongresu na Malti s seznama črtala danski klub Skjern. Tako so v konkurenci ostali Valladolid (Španija), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Dunkerque (Francija) in Kielce (Poljska).

 

Danes je EHF organizacijo turnirja povabljencev zaupala poljskemu klubu, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman. Turnir bo 3. in 4. septembra 2011 (sobota in nedelja) v Kielcah, polfinalna para pa sta Valladolid - Kielce in Rhein Neckar Löwen - Dunkerque.

 

Med najboljših 24 klubov, ki bodo igrali v skupinskem delu evropske lige prvakov v sezoni 2011/12, se bo uvrstil samo zmagovalec turnirja povabljencev v Kielcah. Na osnovi nedavnega žrebanja na Dunaju je jasno, da bo zmagovalec iz Kielc igral v skupini B, v kateri so že Čehovski medvedi (Rusija), Veszprem (Madžarska), Ciudad Real (Španija), Füchse Berlin (Nemčija) in Bjerringbro-Silkeborg (Danska).