9. 7. 2011

Moška mladinska reprezentanca Slovenije po dramatični končnici remizirala z gostitelji Madžari

V drugem krogu mednarodnega turnirja v Nagyatadu na Madžarskem se je moška mladinska reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji. Po dramatični končnici se je sosedski dvoboj končal brez zmagovalca (28:28).

Madžarska - Slovenija 28:28 (15:14)

Slovenija: Perovšek (6 obramb), Lesjak (6 obramb, 2 x 7m), Cingesar 4, Mlakar 1, Mačkovšek 1, Jelovčan, Marguč 8 (3), Medved 2, Nosan 3, Poklar 4, Poteko, Smolnik 4, Šoštarič, Cehte 1; selektor: Slavko Ivezič.

Sedemmetrovke: Madžarska 6 (4), Slovenija 6 (3).

Izključitve: Madžarska 16 minut, Slovenija 16 minut.

Po visoki zmagi proti Katarju (33:21) se je moška mladinska reprezentanca Slovenije v drugem krogu mednarodnega turnirja na Madžarskem pomerila z gostitelji. Po dramatični končnici se je tekma končala brez zmagovalca (28:28), kar pomeni, da slovenski mladinci na pripravljalnih dvobojih za bližnje svetovno prvenstvo v Grčiji še naprej ostajajo neporaženi.

Po nekoliko slabšem začetku gostov in vodstvu Madžarov z 9:7 je moštvo selektorja Slavka Iveziča v pičlih šestih minutah naredilo delni izid 5:0 in povedlo z 12:9. Toda domača reprezentanca se je še pravočasno pobrala in na odmor odšla z minimalno prednostjo (15:14).

V drugem polčasu je bila rahla rezultatska pobuda na strani Madžarov, ki so imeli tudi bučno podporo s tribun. Slovenci so se do zadnjih minut tekme samo enkrat približali na zadetek zaostanka, še v 56. minuti pa so gostitelji vodili s 27:24.

Kljub temu je sledila dramatična končnica, v kateri je Ivezičeva četa spet prišla le na gol zaostanka (27:28). Po uspešno obranjeni sedemmetrovki vratarja Urbana Lesjaka (Madžari so skupaj zapravili dve, Slovenci pa tri) so naši mladinci dvajset sekund pred koncem krenili v zadnji napad.

Po prekršku nad Žigo Smolnikom je slovenska reprezentanca v zadnji sekundi tekme (obe ekipi sta imeli kar po šestnajst minut izključitev) iztržila sedemmetrovko. Odločilni strel s sedmih metrov je uspešno izvedel Gašper Marguč in Sloveniji priigral točko (28:28).

V tretjem (zadnjem) krogu mednarodnega turnirja na Madžarskem se bo Slovenija v nedeljo, 10. julija 2011, ob 15. uri pomerila s Srbijo. Tako Slovenija kot Srbija (v drugem krogu se je precej namučila s Katarjem) sta na turnirju še edini neporaženi reprezentanci, tako da bo medsebojna tekma odločala o končnem prvem mestu.