11. 7. 2011

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na osmi seji sprejelo kopico pomembnih sklepov

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je danes v prostorih na Leskoškovi 9 e v Ljubljani opravilo osmo sejo. Na dnevnem redu je bilo enajst točk, člani predsedstva pa so sprejeli nekaj pomembnih sklepov.

Uvodoma je Mitja Gobec, generalni sekretar RZS, predstavil poročilo o realizaciji sklepov prejšnjih sej predsedstva in aktivnostih zveze od zadnje redne seje, ki je bilo soglasno sprejeto. Prav tako ni bilo pripomb na zapisnike 5., 6. in 7. seje predsedstva RZS.

Revidirani računovodski izkazi neodvisnega revizorja za leto 2010 so pokazali, da je imela Rokometna zveza Slovenije ob koncu leta dobrih 257.000 evrov minusa. Predsednik RZS Franjo Bobinac je ob tem napovedal stroškovno racionalizacijo poslovanja, ki naj bi ob koncu letošnjega leta prinesla pozitivno ničlo. Dodaten strošek v letu 2011 bodo nastopi treh reprezentanc v mlajših starostnih kategorijah na velikih tekmovanjih: mladincev v Grčiji (svetovno prvenstvo), mladink na Nizozemskem (evropsko prvenstvo) in kadetov v Argentini (svetovno prvenstvo).

Člani predsedstva so se seznanili tudi s poročilom nadzornega odbora, prav tako pa tudi s prečiščeno verzijo predloga statuta RZS, ki so ga soglasno podprli, o njem pa bo dokončno odločala (glasovala) skupščina. Tone Tiselj, predsednik Strokovnega odbora RZS, je predstavil poročilo o njegovem delovanju. Strokovni odbor je bil ustanovljen marca letos (poleg Tislja so njegovi člani dr. Marta Bon, Boris Denič, Tone Goršič, Slavko Ivezič, Miro Požun, Aleš Praznik in dr. Marko Šibila), doslej pa je imel tri seje.

Boris Denič in Tone Tiselj, selektorja moške in ženske članske reprezentance Slovenije, sta predstavila svoji poročili o zadnjem kvalifikacijskem ciklusu. Tako Deničevo (o kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012) kot Tisljevo poročilo (o dodatnih kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji) sta bila s strani članov predsedstva RZS sprejeta brez pripomb.

Člani predsedstva so potrdili tudi termin 17. redne seje skupščine Rokometne zveze Slovenije, ki bo 31. avgusta 2011 ob 16. uri, prav tako pa tudi dnevni red, ki zaenkrat predvideva osem točk. Predsedstvo je odločilo tudi o zapletu s popolnitvijo 1.  A DRL za ženske za tekmovalno sezono 2011/12. Soglasno je odločilo, da se iz 1. B lige poleg prvouvrščenega kluba (Naklo-Tržič) v žensko prvoligaško tekmovanje (ker se je Polje, ki je osvojilo drugo mesto, odpovedalo napredovanju) uvrsti Sežana, ki je bila v minuli sezoni v 1. B ligi tretja.

Samo Kuzma je predstavil propozicije posameznih rokometnih združenj za tekmovalno sezono 2011/12: državnih lig, pokala Slovenije in tekmovanja mladih. Prisotni so jih soglasno potrdili, prav tako pa tudi pravila/statute posameznih združenj za prihajajočo sezono (1. A MRL, 1. A DRL ženske, 1. B DRL moški, 1. B DRL  ženske, 2. DRL moški in statut ZRODS, tekmovanje mladih).

Predsedstvo je potrdilo tudi sklep, da se članom registracijske komisije, ki jo sestavljajo Aleš Koršič, Marko Ban in Oskar Kovač, podaljša mandat za čas trajanja mandata predsedstva RZS. Za obdobje enega leta (od 1. julija 2011 dalje) se oblikuje začasni strokovni svet sodniškega združenja RZS v sestavi Andrej Juratovec, Tomo Vodopivec, Samo Kuzma, Uroš Mohorič in generalni sekretar RZS Mitja Gobec, ki ima možnost odpoklica katerega koli člana po pooblastilu predsedstva RZS.

Pri enajsti točki dnevnega reda je generalni sekretar Mitja Gobec seznanil člane predsedstva s predlogom nagrad za moško člansko reprezentanco Slovenije za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Srbiji leta 2012. Predsedstvo je soglasno sprejelo sklep o višini nagrade za igralce (odpovedali so se dnevnicam za zadnji ciklus), ki skupno - za celoten igralski kader - znaša 50.000 evrov bruto, za selektorja Deniča pa 2.000 bruto.

Osma seja predsedstva Rokometne zveze Slovenije bo v ponedeljek, 11. julija 2011Objava razpisa za prijavo klubov v tekmovanje 1. A DRL-moški pod okriljem RZS in prijavni obrazecIzjava za javnost Rokometne zveze SlovenijeSedem klubov izstopa iz ZROPS-a: Cimos, Gorenje, Celje Pivovarna Laško, Krka, Krško, Maribor Branik in IzolaRD Izola zavrača sklep skupščine ZROPS-a o pogojnem sprejetju v prvo ligo kot 13. članaZROPS: V prvi ligi za moške naj bi v sezoni 2011/12 igralo trinajst klubovIzjava za javnost RZS o sodniški problematiki