17. 7. 2011

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je SP v Grčiji začela z zmago proti Tuniziji

V prvem krogu letošnjega svetovnega prvenstva v Grčiji se je moška mladinska reprezentanca Slovenije pomerila s Tunizijo. Moštvo selektorja Slavka Iveziča je tekmovanje v skupini A začelo z zmago proti Tunizijcem z 32:28 (17:15).

 

 

Slovenija - Tunizija 32:28 (17:15)

 

Solun - Dvorana YMCA, gledalcev: 500, sodnika: Al Marxzouqi in Al Nuaimi (oba Združeni arabski emirati).

 

Slovenija: Lesjak (12 obramb), Taletovič, Perovšek, Cingesar 1, Mlakar 3, Marguč 10 (3), Šoštarič, Gaber 3, Poklar 4, Smolnik, Zarabec 7, Poteko, Medved, Papež 1, Nosan 2, Jelovčan 1; selektor: Ivezič.

 

Tunizija: Sfar (11 obramb), Ridene, Boussaha 2, Chouiref 4, Hammami, Toumi, Belfkih, Bannour 2, Hosni 1, Ben Sassi, Amri 3, Maaref, Sanai 4, Boughanmi 4, Ben Salah 8, Jallouz; selektor: Mahfoudh.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Tunizija 2 (1).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Tunizija 6 minut.

 

 

Začetek tekme v Solunu je minil v enakovredni igri, tako da so bila od izida 1:1 do 4:4 štiri zaporedna izenačenja. Prva reprezentanca, ki ji je uspelo priigrati dva zadetka prednosti, je bila Tunizija, ki je v sedmi minuti povedla s 6:4. V naslednji minuti je imela prvič že tri zadetke naskoka (7:4), pri enaki razliki v enajsti (8:5) pa je slovenski selektor Slavko Ivezič vzel minuto odmora.

 

Ta je hitro obrodila sadove, kajti naši mladinci so v slabih treh minutah naredili delni izid 3:0 in znova izenačili (8:8). Kljub temu so si nato Tunizijci z dvema zaporednima zadetkoma spet priigrali prednost (10:8), toda Ivezičeva četa jih je znova ujela v 19. minuti, ko je zadela z igralcem več (11:11).

 

Pet minut pred koncem prvega polčasa je Slovenija po dolgem času končno spet povedla (13:12), v 26. minuti pa je bila uspešna z igralcem manj za vodstvo s 14:12. S takšno razliko se je končal tudi prvi polčas - 17:15.

Uvodne minute drugega dela igre so bile povsem v znamenju slovenske mladinske reprezentance, ki je dosegla tri zadetke zapored (brez prejetega gola) in povedla z 20:15. Že po slabih šestih minutah drugega polčasa in zaostanku s 16:21 je tunizijski selektor Thabet Mahfoudh vzel minuto odmora, ki pa ni prinesla spremembe na igrišču.

 

Slovenski rokometaši so počasi, vendar zanesljivo višali razliko v svojo korist: v 40. minuti je ta prvič znašala šest zadetkov (24:18), v 49. minuti pa je bila po zadetku Miha Zarabca (s sedmimi goli drugi strelec Slovenije za Gašperjem Margučem, ki je zadel desetkrat) rekordna na tekmi v Solunu - "plus sedem" (27:20). V tem delu igre je prišla do izraza očitna kakovostna razlika med ekipama, tako da so Slovenci zlahka držali visoko prednost.

 

V zadnjem delu dvoboja (po zaostanku z 21:28) so se Tunizijci nekajkrat približali na štiri zadetke zaostanka (prvič pri 25:29 v 54. minuti), toda zmaga Slovenije ni bila ogrožena niti za trenutek. Mladi Slovenci so tekmo suvereno pripeljali do konca, v drugem krogu pa jih v ponedeljek, 18. julija 2011, ob 17.30 čaka obračun z izbrano vrsto Čila.

 

Na prvi tekmi v skupini A je Srbija visoko premagala Čile s 35:19 (17:7), na derbiju prvega kroga pa sta se Francija in Norveška razšli z neodločenim izidom 29:29 (17:15).

 

 

 

Jernej Papež: Glavni favorit za naslov svetovnega prvaka je reprezentanca DanskeSP 2011 za mladince v Grčiji - 1. krogDve bronasti kolajni za Slovenijo v sedmih nastopih na dosedanjih svetovnih prvenstvihSlovenski mladinci bodo nastop na SP začeli s tekmo proti TunizijiBrez nastopa na svetovnem prvenstvu v Grčiji sta ostala Nejc Cehte in Matic StegnePo zmagi proti Srbiji so slovenski mladinci osvojili prvo mesto na turnirju na MadžarskemMoška mladinska reprezentanca Slovenije po dramatični končnici remizirala z gostitelji MadžariMladinci so nastop na mednarodnem turnirju na Madžarskem začeli z visoko zmago proti Katarju