17. 7. 2011

Jernej Papež: Glavni favorit za naslov svetovnega prvaka je reprezentanca Danske

Dres slovenske reprezentance na mladinskem svetovnem prvenstvu v Grčiji nosi tudi 20-letni Jernej Papež, rokometaš Trima iz Trebnjega. Desnokrilni igralec napoveduje, da je glavni favorit za zlato kolajno v Solunu reprezentanca Danske.

 

 

Kako ocenjujete ciklus priprav ter posledično svojo pripravljenost?

 

Priprave so bile sicer zelo naporne, a kot celota uspešne. Sam zase pa menim, da sem dobro pripravljen in upam, da se bo tako moja forma kot igra celotne ekipe iz tekme v tekmo le še dvigovala. Tako da bomo rokometni javnosti lahko pokazali, kar znamo, in da ves ta trud ni bil zaman.

 

 

Kateri so po vašem mnenju glavni favoriti svetovnega prvenstva v Grčiji?

 

Mislim, da je kar nekaj reprezentanc, ki lahko posežejo po kolajnah. Za glavne favorite pa bi vseeno izpostavil Dance.

 

 

Kakšna pa so pričakovanja v slovenski reprezentanci?

 

Res je, po osvojeni kolajni na lanskem evropskem prvenstvu na Slovaškem tudi nas štejejo v krog favoritov. A selektor Slavko Ivezič nas vedno znova opozarja, da ne smemo sanjati o kolajni, saj je to lahko za nas pogubno. Zato gremo iz tekme v tekmo. Če se bo pokazala priložnost za kaj takšnega, jo bomo zgrabili z obema rokama.

 

 

Katere štiri izmed šestih reprezentanc v skupini A se bodo po vašem mnenju uvrstile v izločilne boje v Solunu?

 

Glede na prikazane igre v izločilnih bojih iz skupine A poleg Slovenije pričakujem še reprezentance Srbije, Francije in Norveške.

 

Kaj pa Solun, kakšen je vaš prvi vtis?

 

Hotel in nastanitev sta nad pričakovanji, hrana okusna, mesta pa si še nismo imeli časa ogledati. Zaenkrat se torej kriza, o kateri govori vsa Evropa, tu niti najmanj ne pozna.

 

 

Na preteklih reprezentančnih akcijah ste se sami večkrat ukvarjali s poškodbami.

 

Ja, res je, v preteklosti me je večkrat spremljala smola s poškodbami. Zato moram potrkati, da je zaenkrat na tem področju vse tako, kot mora biti. Upam, da bo tako tudi skozi celotno svetovno prvenstvo. Manjših udarcev in poškodb, ki jih dobi igralec ob čvrsti obrambi, pa sem že tako ali tako navajen in na njih poskušam pozabiti.

 

 

S tribun v Solunu vas spremlja velika skupina sorodnikov in prijateljev. Kaj to pomeni za vas?

 

Ob tej priložnosti bi se jim rad še enkrat zahvalil, da so se odpravili na dolgo pot in nas prišli podpirati. To je tako zame kot celotno ekipo močna vzpodbuda, ki nam bo v težkih trenutkih vsekakor dajala dodatno moč za boj na igrišču.

 

 

Med soigralci ste znani kot zabavljač in pozabljivec.

 

Res sem po naravi vesel in svojo dobro voljo poskušam prenesti tudi na soigralce. A ko gre zares, pokažem povsem drug obraz in se trudim pokazati svoj maksimum in to, kar od mene pričakuje selektor. Ah, to, da kaj pozabim, se pač zgodi (smeh).

 

 

Andrej Feldin

 

 

 

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je SP v Grčiji začela z zmago proti TunizijiSP 2011 za mladince v Grčiji - 1. krog