18. 7. 2011

Slovenski mladinci so v drugem krogu SP v Grčiji zlahka opravili tudi z reprezentanco Čila

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je v drugem krogu skupine A na SP dosegla še drugo zmago. Po nedeljskem uspehu proti Tuniziji (32:28) so Slovenci brez težav spravili na kolena tudi reprezentanco Čila z 42:23 (19:12).

Slovenija - Čile 42:23 (19:12)

Solun - Dvorana Mikra, gledalcev: 300, sodnika: Mousavian in Taghavi (oba Iran).

Slovenija: Lesjak, Taletovič (7 obramb, 1 x 7-m), Perovšek (4 obrambe), Cingesar 3, Mlakar 7, Marguč, Šoštarič 4, Gaber, Poklar 3 (2), Smolnik 2, Zarabec, Poteko 2, Medved 10 (1), Papež 6, Nosan 3, Jelovčan 2; selektor: Ivezič.

Čile: Pacheco (3 obrambe), Arriagada (1 obramba), Riquelme 1, Salazar, Feuchtmann 7, Ceballos, Frelijj 2, Donoso 4, Rubio 1, Petrini 1, Calleja 2, Diaz, Estay, Salinas 1, Muhlenpfordt, Oyarzun 4; selektor: Luis.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Čile 3 (2).

Izključitve: Slovenija 4 minute, Čile 4 minute.

Po drugem krogu ostaja reprezentanca Slovenije edina med šestimi ekipami v skupini A s stoodstotnim točkovnim izkupičkom (4 točke), Čilenci pa edini, ki so doslej na dveh tekmah zabeležili dva poraza. Medsebojni dvoboj v Solunu je bil bolj podoben igri mačke z mišjo, slovenski mladinci pa so hitro povedli z 8:2.

Nato so nasprotnikom sicer dovolili, da so se v 19. minuti približali samo na tri zadetke zaostanka. Toda izbranci selektorja Slavka Iveziča (na tribuni je, tako kot proti Tuniziji, ostal Borut Mačkovšek) so spet dvignili ritem igre in si že do konca prvega polčasa priigrali sedem zadetkov prednosti (19:12).

V drugem polčasu so slovenski rokometaši povsem zagospodarili na igrišču v dvorani Mikra v Solunu. Njihova prednost je naraščala iz minute v minuto in Čilenci so po neuspehu proti Srbiji (19:35) v prvem krogu doživeli še višji poraz - tokrat z 19 zadetki razlike (23:42).

Desnokrilni igralec Niko Medved, z desetimi zadetki najboljši strelec tekme Slovenija - Čile, je po visoki zmagi dejal: "Takšna tekma nam je prišla zelo prav: za samozavest in tudi za malce odmora pred torkovim derbijem z Norveško. Čeprav v obrambi nismo vseskozi odigrali tako, kot znamo, smo tekmo brez večjih težav dobili. Sedaj so naše misli že usmerjene zgolj na Norvežane."

V tretjem krogu se bo Slovenija v torek, 19. julija 2011, ob 15.30 pomerila z Norveško, ki je na prvih dveh tekmah iztržila po eno zmago (Srbija) in neodločen izid (Francija).

Na prvi tekmi drugega kroga v skupini A je za presenečenje poskrbela Tunizija, ki je po porazu proti Sloveniji presenetila Francijo in zmagala kar z 31:22 (14:9). Poleg Francozov so grenkobo poraza okusili mladinci Srbije, ki so jih premagali Norvežani z 29:26 (16:9).

Vrstni red po 2. krogu: 1. Slovenija 4 točke, 2. Norveška 3, 3. Srbija in Tunizija po 2, 5. Francija 1, 6. Čile 0.

SPORED IN IZIDI - SKUPINA A:

1. krog (nedelja, 17. julij 2011):

Srbija - Čile 35:19 (17:7)

Slovenija - Tunizija 32:28 (17:5)

Francija - Norveška 29:29 (17:15)

2. krog (ponedeljek, 18. julij 2011):

Tunizija - Francija 31:22 (14:9)

Norveška - Srbija 29:26 (16:9)

Slovenija - Čile 42:23 (19:12)

3. krog (torek, 19. julij 2011):

ob 13.30: Tunizija - Čile

ob 15.30: Slovenija - Norveška