26. 7. 2011

Rokometašice Krke iz Novega mesta bodo evropsko sezono začele proti Belgijkam

V prvem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk se bodo igralke Krke pomerile z belgijsko ekipo Initia Hasselt. Prva tekma bo v Belgiji, povratna pa v Sloveniji.

 

Za igranje v prvem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk so bile poleg Krke na osnovi lestvice EHF (med 26 klubi je bila Krka na 25. mestu) predvidene samo še tri ekipe: Garliava (Litva), Prilep (Makedonija) in Initia Hasselt (Belgija).

 

Te ekipe so bile razdeljene v dva bobna, pri čemer se ekipi iz istega bobna nista mogli pomeriti med seboj: v enem so bile Slovenke in Litvanke, v drugem pa Belgijke in Makedonke.

 

Kroglice na žrebanju na Dunaju so odločile, da se bodo Novomeščanke v prvem krogu evropskega pokalnega tekmovanja v sezoni 2011/12 pomerile z belgijsko ekipo Initia Hasselt. Prva tekma bo 3. ali 4. septembra 2011 v Belgiji, povratna pa 10. ali 11. septembra 2011 v Novem mestu.

 

V primeru, da slovenske pokalne podprvakinje iz minule sezone (poleg Krima Mercatorja bodo edine zastopale slovenski ženski klubski rokomet v Evropi v prihajajoči sezoni) izločijo belgijsko ekipo, jih v drugem krogu čakata še dve tekmi, ki bosta na sporedu 1. ali 2. novembra 2011 ter 8. ali 9. novembra 2011.

 

Na osnovi žrebanja parov drugega kroga je že zdaj jasno, da bi se Novomeščanke ob zmagi proti Belgijkam v drugem krogu pokala pokalnıh zmagovalk pomerile s špansko ekipo Mar Sagunto.