9. 8. 2011

Znani pari prve lige za moške za sezono 2011/12; prvi derbi bo na sporedu že v drugem krogu; novi pokrovitelj tekmovanja je NLB Leasing

Ljubljanski grad je danes gostil žrebanje parov prve slovenske lige za moške za tekmovalno sezono 2011/12. Poleg tega so predstavili tudi novega pokrovitelja ligaškega tekmovanja v moški prvoligaški konkurenci - podjetje NLB Leasing.

 

Kroglice sta iz steklenih posod ob asistenci vodje tekmovanja Franka Komela, vlekla Franjo Bobinac, predsednik RZS, in Andrej Pucer, predsednik uprave NLB Leasing. Podjetje NLB Leasing je postalo tudi glavni pokrovitelj prvoligaškega tekmovanja v moški konkurenci, prav tako pa tudi pokrovitelj RZS. Bobinac in Pucer sta ob tej priložnosti podpisala tudi večletno pogodbo o sodelovanju.

 

"Ob tem pomembnem in slovesnem trenutku imamo najmanj dva razloga za zadovoljstvo. Prvi je ta, da smo uspeli pridobiti uglednega pokrovitelja za prvo slovensko ligo za moške, ki spada med najmočnejše v Evropi. Drugi je, da smo uspeli odpraviti vse nesporazume in nesoglasja, ki so se pojavili v zadnjem času," je dejal predsednik RZS Franjo Bobinac. Nato je še dodal: "Zato je zdaj napočil čas, da vso pozornost in energijo usmerimo zgolj v športni del rokometa."

 

Spregovoril je tudi Andrej Pucer, predsednik uprave novega pokrovitelja moškega prvoligaškega tekmovanja. "Ponosni smo, da smo se odločili za podporo tako množičnega in uspešnega športa, kot je rokomet. Naša želja in cilj sta vedno podpreti ideje in hotenja po boljših rezultatih. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi še naprej dosegali vrhunske rezultate tudi v rokometu, hkrati pa še bolj povečali prepoznavnost in ugled naše blagovne znamke," je povedal Andrej Pucer.

 

V tekmovalni sezoni 2011/12, ki se bo začela 10. septembra 2011, bo v prvi ligi NLB Leasing nastopilo dvanajst klubov. V rednem delu ligaškega tekmovanja bodo odigrali 22 krogov, nato pa sledi še po deset krogov v obeh končnicah (za prvaka in za obstanek).

 

Na ponedeljkovem sestanku predstavnikov klubov na sedežu RZS pod vodstvom predsednika Franja Bobinca so soglasno sprejeli tekmovalna pravila in propozicije ter izbrali (potrdili) posamezne funkcije. Predsednik združenja prvoligašev je Stane Ostrelič (direktor rokometnega kluba Gorenje), vodja tekmovanja je Franko Komel, za sojenje bo še naprej odgovoren Andrej Juratovec, disciplinska sodnica pa je Petra Kobal. Po novem se bo o pomembnih rokometnih vprašanjih odločalo z dvotretjinsko večino (osem glasov od dvanajstih).

 

V prvem krogu prihajajoče sezone bodo prvaki iz Kopra gostili Mariborčane, drugouvrščeno Gorenje klub iz Šmartnega, tretjeuvrščene Celjane pa čaka gostovanje v Škofji Loki. Prvi derbi bo že v drugem krogu, ko se bosta pomerila Cimos in Gorenje.

 

 

 

PARI 1. KROGA (10./11. september 2011):

 

 

Cimos Koper - Maribor Branik

 

Gorenje Velenje - Šmartno Herz Factor banka

 

Krka - Jeruzalem Ormož

 

Loka - Celje Pivovarna Laško

 

Trimo Trebnje - Krško

 

Ribnica Riko hiše - Izola Istrabenz plini.

 

 

 

Foto: Grega Wernig/Ekipa